Korgan İlçe Müftülüğü Hizmet Binası ve Merkez Yatılı Erkek Kur’an Kursu Açılış Töreni’nde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Müftülüklerimiz Mescid-i Nebevi’nin birer şubesidir, müftülerimizin her birisi de Peygamber Efendimiz’in varisleridir.” dedi.

Ordu’da çeşitli temaslarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Korgan İlçe Müftülüğü Hizmet Binası ve Merkez Yatılı Erkek Kur’an Kursu Açılış Töreni’ne katıldı.

"Müftüler Peygamber Efendimiz’in varisleridir"

Başkan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, “Ülkemizdeki 81 il müftülüğümüz ve 922 ilçe müftülüğümüz Medine-i Münevvere’deki Mescid-i Nebevi’nin birer şubesidir. Çünkü bizler, Diyanet hizmetlerinin müftülüklerimizden yönetiyoruz. Nasıl ki müftülükler Mescid-i Nebevi’nin birer şubesi ise müftülerimizin her birisi de Peygamber Efendimizin varisleridir. Peygamber varisleri, O’nun yolunda en güzel hizmeti nasıl yaparım gayreti içerisindedir.” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye Diyanet Vakfı kurbanlarınızı 149 ülkeye ulaştırdı”

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla sürdürülen Vekaletle Kurban Organizasyonu’na dair bazı paylaşımlarda da bulunan Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, Türkiye Diyanet Vakfı sadece ülkemizde değil dünyanın 149 ülkesine ulaştı. Nasıl ulaştı? Sizlerin bize emanet ettiğiniz hayır ve hasenatınızı, zekatınızı, kurbanlarınızı yurt içindeki kardeşlerimize ve yurt dışında 149 ülkeye ulaştırdık. Burada bir zekatı, bir kurban hissesini insanlara ulaştırmanın çok ötesinde bir hedef var. Bunlar vesiledir. Amaç Allah’ın rızasına ulaşmaktır. Amaç; İslam’ı duymayan kulaklara duyurmak, on binlerce kilometre uzaklara giderek ülkemizin ve milletimizin büyüklüğünü ve cömertliğini tanıtmak ve duyurmaktır. Türkiye Diyanet Vakfı yeleğinin göğsündeki o Türk Bayrağı’na, karşıdan gelen insanların koşarak gelip öpmesi, bizim milletimize olan sevgisinden kaynaklanmaktadır. İşte bizim bu hizmetlerimizi yürüteceğimiz müftülüklerimizi, Mescid-i Nebevi’nin birer şubesi olarak, Allah Resulü Efendimiz’in (s.a.s.) Arafat’taki vasiyetini yerine getirmek üzere çalışan mekanlar olarak görüyoruz biz.” diye konuştu.

“Bizler faniyiz, baki olan Allah’tır”

Başkan Erbaş, sözlerini şu tavsiyelerle tamamladı:

“Bizler faniyiz, Baki olan Allah'tır. O’nun yolunda olalım, çocuklarımızı ve gençlerimizi buna göre yetiştirelim. Bu hakikati onların ruhlarına yerleştirelim amacı doğrultusunda müftülüklerimizde Diyanet işlerini yönetmeye çalışıyoruz. Kur’an kurslarımızda böyle bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. Camilerimizde, vaazlarımızda, irşadımızda, cami derslerimizde bu hakikati insanlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Daha fazla kalbe girelim, daha fazla gönül fethedelim, daha fazla insanı fani olduğu noktasında ve Rabbi’nin yolunda yürümesi noktasında eğitelim. Bunun gayreti içerisindeyiz.”

Editör: Mehmet Çalışkan