Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, içerisinde 4-6 yaş Kur'an kursu, kitap kafe ve konferans salonu ile misafirhanenin de yer aldığı Bismil İlçe Müftülüğü Yeni Hizmet Binası’nın açılışını yaptı.

Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Bizim her müftülüğümüz o şehrin manevi rehberidir. O şehirde din-i Mübin’i İslam adına yapılan hizmetlerin rehberliğini yapıyor.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde il ve ilçe müftülüklerince sürdürülen “Gençliğe Değer’ projesi kapsamında her bir din görevlisinin en az 10 gençle ilgilendiğini hatırlatan Başkan Erbaş, “Gençlerimize sahip çıkmazsak onlara sahip çıkan batıl çok düşünce var. Bunun için 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarına çok önem veriyoruz. Beş ilimizle başladık, şu an 81 ilimizin tamamında 4-6 yaş sınıfı Kur’an kurslarımız var. Çocuklarımıza değerler eğitimi veriyoruz, Rabbimizi öğretiyoruz, Peygamberimizi sevdiriyor. Kur'an sevgisini onların o küçücük kalplerine yerleştirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Eğitim bilimcilere göre kişilerin 7 yaşına kadar şahsiyetlerinin önemli bir kısmının tamamlandığını aktaran Erbaş, “Biz istiyoruz ki insanımızın karakter yapısının oluşmasında alnı secdeye gelen, beli rükûa eğilen, kıyama duran insanların rolü olsun.” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hizmet binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Erbaş, protokol üyeleri ile birlikte kurdela kesimini yaparak Bismil İlçe Müftülüğü Yeni Hizmet Binası’nın açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Bismil’de yapılan camilere destek olan hayırseverlere teşekkür belgesi takdim edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, açılışın ardından açılışını yaptığı Bismil İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda Bismil’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Editör: Mehmet Çalışkan