Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla Çankaya Müftülüğü Kültür Merkezi'nde işitme ve görme engelli Kur'an kursu öğrencileri ile bir araya geldi.

İşitme ve görme engelli öğrencilerin bulunduğu sınıfları gezen Erbaş, öğrencilerle sohbet etti, başarılar diledi ve hediye takdiminde bulundu.

Erbaş, kursta bulunan engelli öğrencilerin Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimi aldığını söyledi.

Derslerin alanında yetkin hocalar tarafından verildiğini belirten Erbaş, "Hocalara sertifika programlarını hazırlayarak işitme engellilere yönelik işaret dilini öğrettik. Yine görme engellilerin dersine giren hocalarımıza Braille alfabesi dersini verdik. Bu hocaların desteğiyle pek çok kardeşimiz burada ders almaktadır." diye konuştu.

Engellilerin İslam dinini öğrenmek için gayret gösterdiklerini dile getiren Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

"Kardeşlerimizin ihtiyaçlarını daha fazla gidermeye gayret edeceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülke genelinde engellilere yönelik Kur'an kursları açıyoruz, sınıflar açıyoruz. Onların her zaman yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Biz diyoruz ki gönülde engel olmasın, kalpte engel olmasın. Görememek, işitememek ve yürüyememek esas engel değildir. Biz bu noktada bütün kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz, desteklemeye çalışıyoruz."

Editör: Mehmet Çalışkan