Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, burada yaptığı açıklamada, Kur’an kurslarını ziyaret edeceklerini, Mehmet Sayın Camii’nin açılışını gerçekleştireceklerini ve burada Cuma namazını eda edeceklerini söyledi. 

Vali Çiçek’in Diyanet hizmetlerine vermiş olduğu destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Erbaş, “Sayın Valimizin rehberliğinde, amirliğinde din görevlilerimiz, hocalarımız, müftümüz, ilçe müftülerimiz hepsi gerçekten çok önemli görevler ifa ediyorlar. Bu görevlerde biz elimizden gelen desteği veriyoruz. Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, diğer daire amirlerimize Diyanet hizmetlerine vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Erbaş, Afyonkarahisar’da yürütülen Diyanet hizmetleriyle ilgili değerlendirme yaparak, “Afyonkarahisar’da, hafızlık hizmetleri, din eğitimi hizmetleri, yaygın din eğitimi hizmetleri çok iyi bir şekilde devam ediyor. Ne kadar şükretsek azdır. Ben hepinize tekrar teşekkür ediyorum, hayırlı cumalar diliyorum.” diye konuştu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı ziyaret

Valilik ziyaretinin ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i ziyaret eden Başkan Erbaş, burada yaptığı açıklamada ise, “Afyon'da Kur'an kursu hizmetlerimiz hızla ilerliyor. 4-6 yaş Kur'an kurslarımız bizim için önemli bir proje. Müftülüğümüzün açmış olduğu yeni bir 4-6 yaş Kur'an kursu var, orayı inşallah ziyaret edeceğiz. Hocalarımızla, müftülerimizle toplantılar yapacağız. Afyon'daki din hizmetlerini daha nitelikli hale nasıl getirebiliriz, onun müzakeresini yapacağız. Cenab-ı Hak yapacağımız faaliyetleri hayırlı eylesin.” dedi.

Belediyelerin din hizmetlerine önemli katkılarının olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “Din hizmetlerimize en fazla katkı sunan, çeşitli zamanlarda bizlere destek olan en önemli kurumlarımızdan birisi belediyelerimizdir. Dolayısıyla Sayın Belediye Başkanımıza da bu vesileyle teşekkür ediyoruz. Cenab-ı Hak hepimize şehirlerimize, medeniyetimize, kültürümüze kendi alanlarımızda en iyi şekilde hizmet etmeyi nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaret için Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği ziyareti

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği’ni de  ziyaret eden Başkan Erbaş, Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı ile gaziler ve şehit yakınlarıyla görüştü.

Ziyaretlerde Başkan Erbaş'a Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan