Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, Pakistan’a yaptığı resmi ziyaretlerin son gününde Pakistan Başbakanı İmran Han'ı ziyaret etti.

Başbakan İmran Han, iki ülkenin din alanında önemli tecrübeleri olduğunu belirterek karşılıklı olarak tecrübelerden faydalanacaklarını kaydetti. İmam hatip lisesinin bir örnek lise olarak Pakistan’da bir an önce açılmasının büyük önem arz ettiğini vurgulayan Başbakan Han bu konudaki çalışmaları hızlandıracaklarını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da, dost ve kardeş ülke Pakistan’da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini belirten Başkan Erbaş, “Türkiye ile Pakistan arasında ilişki herhangi iki devlet arasındaki ilişkinin çok ötesinde kardeşlik ve dostluğa dayanan bir ilişkidir. Bu kardeşlik bağı her geçen gün daha da güçlenerek devam edecektir inşallah.” dedi.

Başkan Erbaş, din hizmetleri ve din eğitimi alanlarında işbirliğini daha da güçlendirmek amacıyla mutabakat zabtı imzalayacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Zat-ı alinizin her vesileyle Müslümanların haklarını savunmanız ve İslamofobik hareketlere karşı kararlı duruşunuz tüm Müslümanlar için heyecan ve umut olmuş, Müslümanların gönlünde taht kurmanıza vesile olmuştur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Kur’an ve sünnetin gençler tarafından anlaşılması ve yaşanması için büyük bir gayret içerisinde. Zat-ı alinizin de başlatmış olduğu ‘Rahmetenlil Alemin’ programı için kurduğumuz komisyon oldukça heyecan verici. Bu konuda Türkiye ve Diyanet olarak destek vermeye her zaman hazırız.”

Türkiye’nin zor zamanlarında Pakistan’ın her zaman yanında olduğunu anımsatan Başkan Erbaş, “Türk İstiklal Harbinde, Lahor meydanında toplanan Müslümanlar ve Allame İkbal’in desteği özellikle Çanakkale’den Kıbrıs Harekatı’na, 15 Temmuz 2016’daki FETÖ terör örgütünün darbe girişimine kadar hepsinde yanımızda olduğunuz için şükranlarımızı sunuyorum.”

Başkan Erbaş, bugün İslam dünyasının en ciddi sorunlarından birinin din eğitimi ve hizmeti alanında yaşanan karmaşa ve kaos olduğuna dikkat çekerek, “Bu durum fitne, tefrika ve bazen de anarşiye sebebiyet verebilmektedir. Hamdolsun ülkemiz bu anlamda güçlü bir sistem kurmuştur. Dr. Pir Nurul Hak Kadri kardeşimle de görüştük. Biz bu alanda her türlü tecrübe paylaşımı yapmaya hazırız.”

Kabulde, Pakistan Din İşleri ve İnançlar Arası Uyum Bakanı Dr. Pir Nurul Hak Kadri, Türkiye Cumhuriyeti Pakistan Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Selim Argun ile Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı da hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan