Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, işgalci İsrail'in Filistin’de sürdürdüğü sistematik işgal politikalarına kişisel sosyal medya hesaplarından yayınladığı mesajla tepki gösterdi. 

Prof. Erbaş, asker, polis ve radikal örgütlerle Filistinli ailelerin evlerini gasp eden, ahlaktan ve hukuktan yoksun işgalci İsrail'e karşı Filistilerin yanında olduklarını belirtti.

Erbaş,  Kudüs’ü ve bağımsız Filistin topraklarını işgalci zihniyetten korumanın sadece Filistinlilerin değil, tüm Müslümanların ve insanlığın sorumluluğudur olduğunu hatırlatarak Uluslararası toplumu, Kudüs'ü ve bağımsız Filistin topraklarını işgalci zihniyetten kurtarmaya davet etti.

- Başkan Erbaş, Kudüs'ün ilelebet Filistin'in başkenti olarak kalacağını vurguladı.

Filistinli ailelerin yanında olduklarını ifade eden Başkan Erbaş, kişisel sosyal medya hesaplarından yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İşgalci İsrail’in, Kudüs’te ve farklı bölgelerde Filistinli aileleri tahliye etmeye yönelik sürdürdüğü sistematik işgal politikası kabul edilemez. 

Askerleri, polisleri ve radikal örgütleriyle birlikte baskınlar düzenleyerek Filistinli ailelerin evlerini gasp eden ve yerine işgalci aileleri yerleştiren İsrail’in ahlaktan ve hukuktan yoksun zorbalıklarına karşı Filistinli kardeşlerimizin yanındayız.

Kudüs’ü ve bağımsız Filistin topraklarını bu işgalci zihniyetten korumak, sadece Filistinli kardeşlerimizin değil, tüm Müslümanların ve insanlığın sorumluluğudur. Uluslararası toplumu bu zorbalığa karşı daha güçlü tepki vermeye davet ediyorum.

Kudüs; Müslümanların gözbebeği, insanlığın onuru ve ilelebet Filistin’in başkentidir.”
 

Editör: Mehmet Çalışkan