Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla Kani Karaca Görme Engelli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile Melike Hatun Camii İşitme Engelliler Kur’an Kursu öğrenci ve velilerini Başkanlıkta ağırladı.

Engelli öğrencilerin “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü kutlayan Başkan Erbaş, bu günün engellilere yönelik çalışmaların daha da gelişmesine vesile olması temennisinde bulundu.  

“İlk defa Türk İşaret Dilinde Dini Kavramlar Sözlüğü hazırladık”

Diyanet İşleri Başkanlığının engellilere yönelik çalışmalarından bahseden Erbaş, şöyle konuştu:

“Diyanet İşler Başkanlığı olarak öteden beri engellilerimize yönelik yoğun çalışmalarımız var. Görme engelli Kur’an kurslarımız var. Braille alfabesi ile ilgili yapmış olduğunuz çalışmalar var. İslam dünyasında ilk defa Türk İşaret Dilinde Dini Kavramlar Sözlüğü hazırladık. Binlerce adet bastık ve engellilerimize ulaştırmaya çalıştık. Başta görme ve işitme engellilerimiz olmak üzere bütün engellilerimizle ilgili olarak eğitim programları düzenledik.

“300 kadar din görevlimize işaret dili ve Braille alfabesi okuma eğitimi verdik”

Üç yüz kadar imamımıza, Kur’an kursu öğreticimize Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezimizde işaret dili eğitimi, Braille alfabesini okuma eğitimi verdik. Şimdi bu hocalarımız görme ve işitme engellilerle ilgili yardımcı oluyorlar. Açılan Kur’an kurslarımızda o eğitime katılan ve o eğitim programını bitirerek sertifika alan hocalarımız bu dersleri veriyorlar. Yine bazı camilerimizde işaret dili tercümanlarımız var.”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bir süre öğrencilerle sohbet etti.

Sohbetin ardından Kani Karaca Görme Engelli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ilahiler seslendirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan