İşgalci İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösteren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kişisel sosyal medya hesaplarından bir mesaj yayınladı.

Mescid-i Aksa ve Filistinlilerin Ramazan ayında işgalci İsrail'in zulmüne maruz kaldığını belirten Başkan Erbaş, "Müslümanların Harim-i İsmeti Kudüs, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa ve Filistinli kardeşlerimiz, ne yazık ki bu Ramazan’da da işgalci İsrail’in zulümleriyle karşı karşıya." ifadelerini kaydetti.

- Mescid-i Aksada ibadet özgürlüğü engellenmektedir

Başkan Erbaş, "Mescid-i Aksa’ya ve Filistinli kardeşlerimizin yerleşim yerlerine yönelik  saldırılar düzenleyen ve sivil saldırganları teşvik edercesine onları koruma girişiminde bulunan İsrail, diğer yandan türlü bahaneler ve baskılarla Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişine kısıtlama getirerek ibadet özgürlüğünü engellemektedir." dedi.

- Gazze zalim İsrail’in saldırgan politikalarına maruz kalmaktadır

Abluka altındaki Gazze'nin, Ramazan ayında da zalim İsrail’in saldırgan politikalarına maruz kaldığını vurgulayan Başkan Erbaş, "İnsanlığı, vicdanı, ahlakı, uluslararası hukuku hiçe sayan gözü dönmüş bu barbar zihniyet tüm zorbalıklarına bir an önce son vermelidir." ifadelerini kullandı.

- Dualarımız Özgür Kudüs için

Dualarımız Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistinli kardeşlerimizledir diyen Başkan Erbaş, mesajını şu ifadelerle tamamladı.

"Allah'ın rahmetinin yeryüzünü kuşattığı bu Ramazan ikliminde kalplerimiz ve dualarımız her daim Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistinli kardeşlerimizledir.

Bu Ramazan ayının ümmetin birliğine ve Özgür Kudüs’te buluşabilmemize vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Yüce Rabbimiz, bizlerden inayetini esirgemesin."

Editör: Mehmet Çalışkan