Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) bir fabrikada düzenlenen 26 yeni fabrika ve altyapıların açılış töreninde yaptığı konuşmada, hükümet olarak salgın, yangın ve sel felaketleri başta olmak üzere yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen milletin refahını artırmaya yönelik çabalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bunun için özellikle yatırım, istihdam, üretim ve ihracat konularını ülke gündeminin en üstünde tutmaya büyük önem verdiklerini ifade eden Erdoğan, Ankara’ya kazandırdıkları 26 yeni fabrikanın yanı sıra 2 bin 500 kişi kapasiteli cami, arıtma tesisi, test merkezi, çevre analiz laboratuvarı ve enerji hatlarını hizmete açtıklarını söyledi.

Açılışını yaptıkları tesislerin çok önemli bir ortak özelliğinin bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bu fabrikaların tamamı salgın sürecinde yatırımlarını tamamlayarak faaliyete geçmiştir. Tüm dünyada belirsizliğin hüküm sürdüğü, tedarik zincirlerinde aksamaların olduğu, birçok ülkede ticari hayatın neredeyse durma noktasına geldiği bir dönemde Türk iş dünyası yatırımlarına hız vermiştir. Ülkemiz ekonomisine duyulan güvenin bir işareti olan bu yatırımlar için sanayicilerimizin her birine teşekkür ediyoruz.”

Erdoğan, toplamda 1 milyar 600 milyon liralık yatırım bedeliyle hayata geçirilen fabrikaların salgın döneminde bin 670 kişiye iş imkanı sunduğunu dile getirdi.

Bu kritik süreçte sağladıkları destek ve teşviklerle daima yatırımcıların yanında olduklarını anlatan Erdoğan, bugün hizmete aldıkları üretim tesislerinin büyük çoğunluğuna teşvik belgesi vererek devletin imkanlarından faydalandırdıklarını aktardı.

Ayrıca altyapı yatırımlarından arıtma tesislerine, hizmet destek alanlarından elektrik ve doğal gaz hatlarına, ibadethanelerden diğer donatılara kadar girişimcilerin her türlü ihtiyacını karşıladıklarını belirten Erdoğan, organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren firmaların sadece çalışmaya, üretmeye, yeni projeler geliştirmeye odaklanabilmeleri için tüm imkanları seferber ettiklerini vurguladı.

Temelini 2005 yılı Şubat ayında kendisinin attığı Ankara Sanayi Odası 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin vizyonlarının ürünü olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu bölge 16 yıl önce çorak bir araziyken attığımız adımlar sayesinde bugün yaklaşık 11 milyon metrekare bir alanda 111 firmaya ev sahipliği yapan örnek bir üretim üssüne dönüşmüştür. Rabbimden savunma sanayisinden otomotive, elektronikten sağlığa, enerjiden talaşlı imalata kadar farklı alanlarda üretim yapacak bu fabrikalarımızın vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımların Türkiye’ye kazandırılmasında emeği geçen Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ve ekibini, organize sanayi bölgesi yönetimini ve elbette iş dünyamızın babayiğitlerini canı gönülden tebrik ediyorum.”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, açılışta dua etti

Açılış töreninde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua etti. Başkan Erbaş duasında şu niyazda bulundu:

“Allah’ım yapılan bu fabrikaları, tesisleri, camimizi milletimiz için hayırlı mübarek eyle. Nice insanların nice kardeşlerimizin bu fabrikalarda çalışarak hayırlı rızıklar kazanmasını nasip eyle Allah’ım. Her türlü kazalardan, belalardan, afetlerden muhafaza eyle Allah’ım. Ya Rabbel alemin bu fabrikaların yapılmasında emeği geçen tüm kullarından razı ol Allah’ım. Milletimizin gücüne güç katan zenginliğine zenginlik katan bu tür fabrikaların, tesislerin sayısını artır Allah’ım. Milletimize birlik beraberlik nasip eyle Allah’ım. Birlik beraberlik içerisinde devletimizi ilelebet payidar eyle Allah’ım. Bu fabrikaların, tesislerin yapılmasını sağlayan devlet büyüklerimize yardım eyle Allah’ım.

Ya Rabbel alemin bizi her türlü kötülüklerden şu anda yaşamakta olduğumuz salgın hastalıktan muhafaza eyle Allah’ım. Bu salgın hastalığı en kısa zamanda insanlığın üzerinden def eyle Allah’ım. Ya Rabbel alemin şehitlerimiz var şehitlerimize rahmet eyle, gazilerimize acil şifalar nasip eyle. Afetlerde hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet eyle, yaralı olan kardeşlerimize de şifalar ihsan eyle Allah’ım.”

Başkan Erbaş’ın duasının ardından kurdele kesilerek tesislerin açılışı yapıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan