Tanzanya’nın başkenti Dodoma'ya 550 kilometre uzaklıktaki Mbeya ilinin Itanba köyünde altı ay önce temeli atılan Şehr-i Süleha Aksaray Külliyesi, Tanzanya Büyükelçisi Dr. Mehmet Güllüoğlu, Tanzanya Din Hizmetleri Müşaviri İskender Demir, TDV Aksaray Şube Memuru İbrahim Dokazoğlu, Nuri Mehmet Düzgün ve TDV Genel Merkez temsilcilerinin katıldığı törenle hizmete açıldı. 

Program öncesinde kurban kesimlerinin gerçekleştiği törende Tanzanya Büyükelçisi Dr. Mehmet Güllüoğlu, "Aksaray Müftülüğü ve TDV Aksaray Şubesii öncülüğünde gerçekleştirilen Şehr-i Süleha Külliyesi projesinin yapımında emeği geçenlere ve salihler şehri Aksaray’ın hayırsever halkına teşekkür ederek yapılan külliyenin hayırlı olması temennisinde" bulundu.

TDV Aksaray Şubesi görevlisi Nuri Mehmet Düzgün, projeye destek veren Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu başta olmak üzere, katkı sağlayan Aksaray halkına ve tüm hayırseverlere teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından Tanzanya Din Hizmetleri Müşaviri İskender Demir’in yaptığı dua ile külliye hizmete açıldı. 

Külliye açılışı akabinde misafirlerin ve yerel halkın katılımıyla kılınan öğle namazından sonra yemek ikramının yapıldığı programda, yine Aksaray halkının katkılarıyla sağlanan 300 adet Ramazan gıda kolisinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Açılış töreni, külliye etrafında gerçekleştirilen fidan dikimi ile sona erdi. 

Aksaray Müftülüğü ve TDV Aksaray Şubesince altı ay önce başlatılan kampanya kapsamında Aksaray halkının katkı ve destekleriyle yapımına başlanan Şehr-i Süleha Aksaray Külliyesi, 200 metrekarelik alan üzerinde 250 kişilik mescid, 2 sınıflık medrese ve su kuyusundan oluşuyor.

135 metre derinliğe sahip su kuyusunda 8 adet güneş enerjisi paneli, 10 tonluk su deposu ve 14 çeşme bulunuyor. Ayrıca mescid müştemilatında 2 kadın, 3 erkek tuvaleti ile abdest alma mekanları da yer alıyor.

Külliye içerisinde bulunan mescide Türkiye Diyanet Vakfı tarafından din görevlisi atanacağı belirtildi.

Editör: Mehmet Çalışkan