Aksaray’da İl Müftülüğü cami hizmetlerinin daha etkin sürdürülmesi amacıyla bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur’un sunumuyla gerçekleştirilen toplantı Aksaray İl Müftülüğü II. Kılıçarslan Konferans Salonu'nda düzenlendi.

İmam Hüseyin Camii Müezzin Kayyımı Ekrem Uçar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan istişare toplantısında Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan cami hizmetleri sinevizyonu izlendi. 

Sinevizyonun ardından camilerdeki hizmetin daha verimli olması amacıyla yapılan çalışma ve tecrübe örneklerini paylaşan Cami Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Neşet Bodur: “Elhamdülillah hepimiz bu teşkilatın bir mensubu olmaktan şeref duyuyoruz. Sahabenin hayatına bir bakın, tamamına yakınının mezarı Mekke ve Medine’nin dışındadır. Gittiler o yokluk ve imkânsızlık içerisinde aldılar çantalarını, gittikleri yerde İslam’ı tebliğ ettiler. Bu bağlamda Allah bize büyük nimet verdi elhamdülillah.  Sahih dini bilgiyi herkese ulaştırmak bizim görevimiz. İslam adına kınayanın kınamasından da asla korkmayacağız. Ben hocayım; benim bir akidem, inancım, tavrım, tutumum var! Bütün bu hizmetlerde ihlas ve samimiyetimizi, aşkımızı, heyecanımızı kaybetmeyelim. Ümmetin derdiyle dertlenelim. Hani Harakani Hazretleri diyor ya: ‘Eğer dünyanın herhangi bir yerinde bir Müslümanın tırnağına diken batmışsa Harakani’nin kalbine ok saplanmıştır.’ Dert söyletir derler, dert çalıştırır. Bizde de her birimizin çalışması gerekiyor. Heyecanımızı hiç kaybetmeyelim, sürekli yenileyelim. Yıllar sonra hesabımız zor olmasın. Örneğimiz Hz. Peygamberimiz'dir (s.a.s.).” şeklinde konuştu.

Cami görevlilerinin görüş ve taleplerinin alınmasından sonra toplantı sona erdi. 

Editör: Mehmet Çalışkan