Aksaray Hacı Kerim Yardımlı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Yemen’e Sessiz Kalma” sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına harçlıklarıyla destek oldular.

Öğrenciler, dört yıldır devam eden iç savaş nedeniyle açlık ve hastalıkla mücadele eden Yemen halkı için biriktirdikleri paraları bir araya getirmek ve İl Müftülüğüne teslim etmek amacıyla Hacı Kerim Yardımlı İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu’nda bir program düzenlediler.

Program, Türkiye Diyanet Vakfınca hazırlanan “Yemen’e Sessiz Kalma” isimli sinevizyon gösterimi ile başladı.

Programda öğrencilerle birlikte olan Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal, öğrencilerin görüşlerini dinledi, sorularını cevaplandırdı.

Huzurun, güvenin ve barışın ancak İslam medeniyetinin hâkim olduğu bir dünyada var olacağını, bunun da ancak bilinçli ve duyarlı gençlerin mücadelesi ile gerçekleşebileceğini ifade eden Müftü Bal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zulüm altında inleyen Müslümanların tamamı, bir umut olarak Türkiye’ye bakmaktadır. Hemen yakın zamana bakacak olursak Suriye’deki evlerinden göç etmek zorunda kalanlar, Libya’da iç savaş halinde bulunan Müslümanlar, Somali’de, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde zulüm gören din kardeşlerimiz var. Ve şu anda Yemen’de 7 aylık, 3 yaşında, 5 yaşında her gün 10 dakikada bir çocuk açlıktan ölüyor. Müslümanların bunu düşünmesi lazım. Bu konuda geleceğimiz olan siz gençlere çok görev düşüyor.

Müslüman sadece kendisini düşünmez. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.s.), “İslam için verilen mücadelelerde çocuklara, kadınlara, ihtiyarlara dokunmayın. Niçin! Çünkü biz nefsimiz için savaşmıyoruz, Allah emretti diye savaşıyoruz.” buyuruyor.  Allah’ın dinine, kim tuzak kurmak istiyorsa Müslümanlara kim zulmediyorsa onun karşısındayız. İmanımızla Allah’a tevekkül etmemizle hazırız elhamdülillah. Ama mücadele sadece eline kılıcı alıp tüfeği alıp cihada gitmek değildir! Bu aslında cihadın son noktasıdır. Cihadın temeli "La ilahe illallah Muhammedün Resulullah"tır. Sonra ibadet, devamında muamelât ve güzel ahlâk, son olarak cihattır. Cihatta da iki kısım vardır: Biri silah ile diğeri kalem iledir. Allah’a kul Peygamberimize ümmet olduğumuz halde kalemle cihat etmeliyiz. Yani umudumuz sizler, en güzel şekilde kendinizi yetiştirerek İslam’a, vatanımıza, milletimize faydalı bir nesil olmak için bütün gücünüzle çalışmalısınız. Doktor, mühendis, hâkim, savcı, vali... hangi unvanda olursa olsun buna ihtiyacımız var.”

Konuşmasının sonunda kampanyaya destek olan Hacı Kerim Yardımlı İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür eden Müftü Bal, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitaplar hediye etti.

Okul Müdürü Turhan Akkurt ise Türkiye Diyanet Vakfınca düzenlenen yardım kampanyasına öğrencilerin büyük bir ilgi gösterdiğini ifade etti, öğrencilerin katkılarıyla toplanan yardımı, Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şube Başkanı ve İl Müftüsü Cemalettin Bal’a teslim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan