Aksaray İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan 36 öğrenciye hafızlık belgeleri takdim edildi.

Hafızlara belgelerini takdim etmek amacıyla Aksaray Kültür Merkezi'nde düzenlenen merasimde konuşan İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, "Allah Teala'nın insanlığa gönderdiği son ilahi kitap olan Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek, okumak, onunla amel etmek Müslümanlar olarak hepimizin temel görevidir. Onu tamamen ezberleyip Kur'an hafızı olmak ise payelerin en büyüğü, Allah'ın yeryüzünde bir insana verebileceği en büyük nimet, en büyük şereftir. Çünkü hafızlık, adeta canlı bir mushaf haline gelmektir. Kur'an-ı Kerim'in tamamını aklına, kalbine nakşetmektir. Meleklerle dost olmaktır." dedi.

Öğrencilere seslenen İl Müftüsü Güller, şöyle konuştu:

"Bugün hafız-ı Kur'an olarak payelerin en güzeline ve en şereflisine ulaştınız. Bundan sonra ezberlediğiniz, kalbinize nakşettiğiniz Kur'an-ı Kerim'in hayat veren mesajlarını anlamaya çalışacaksınız. Manasına, tefsirine, bütün inceliklerine vakıf olacaksınız. Onun üstün hakikatlerini öğrendikçe, onun ahlakıyla ve ahkamıyla hayatınızı güzelleştireceksiniz. Kur'an'ı yaşayarak topluma örnek olacaksınız. Hafızlık, bir kitabı öylesine ezberlemek değildir. Kur'an-ı Kerim'i akla ve kalbe yerleştirmek, hayata ve ahlaka kılavuz yapmak, anlayarak aydınlattığı yoldan yürümektir. Hıfzınızı asla unutmayacaksınız. Sahip olduğunuz bu hazineyi kaybetmeyeceksiniz. Hafızlık büyük bir nimettir. Her nimetin şükrü kendi cinsinden eda edilir. Hafızlığın şükrü, onu unutmamak, onu yaşamak ve hayatı onunla güzelleştirmektir. Bu vesileyle ben çıktıkları yolu başarıyla tamamlayarak kalplerini Kur'an ile ziynetlendiren siz değerli hafızlarımızı can-ı gönülden kutluyorum. Sizleri bu yaşa kadar yetiştirip büyüten, her türlü fedakarlığı gösteren anne-babalarınızı tebrik ediyorum. Yine sizlerin hafız olması için emek sarf eden hocalarınızı tebrik ediyor, kendilerine teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Vali Hamza Aydoğdu ve Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin tarafından hafızlara belgeleri takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan