Aksaray İl Müftülüğünün düzenlediği program Laleli Erkek Kur’an Kursu Öğreticisi Yusuf Dağ’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Programda Kur’an kursu öğreticilerine hitaben konuşan Aksaray Valisi Ali Mantı: “Biz artık mazeret dönemini bitirdik, şimdi maharet dönemine geçmek zorundayız. Herkes kapasitesini, ilmini, kişiliğini, kimliğini ortaya koyarak doğru, faydalı ve iyi insanlarla bir araya gelmelidir. Ayrıca bu insan kitlesini de çoğaltmamız lazım. Biz ülke olarak dünyada mazlumların, mağdurların son kalesiyiz. Bu kaleyi hep birlikte korumak zorundayız.” dedi.

Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal ise İslam’ı en güzel şekilde yeni nesle aktarmak adına hiçbir engelin bulunmadığına dikkat çekerek şöyle devam ett:

“Şu anda vazife bizde! Bizden önceki hocalarımız, büyüklerimiz, üstatlarımız bu vazifeyi inanın canları uğruna yaptılar. Fakir kaldılar, aç kaldılar ve sıkıntı çektiler. Ben zaman zaman söylerim, sizin de tarihinizde vardır. Babam rahmetli bunu bizzat kendisi anlatırdı: "Evladım, biz o yoklukta çıra ışığında geceleri hafızlık yaptık!" derdi. Bu rüya değil, bir hakikat. Hayal değil, gerçek yaşanmış bir hadisedir, o dönemleri yaşadık. Şimdi elhamdülillah devletimiz bütün imkânları sunuyor. Buyurun ne öğretecekseniz hakikati, doğruyu, sırat-ı müstakimi öğretin. Buyurun gerçek medeniyeti, gerçek medeniyetin sahibi Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) Efendimizi ve ona vahyedilen kelamullahı öğretin. Bu vesileyle Mevlid-i Nebi Haftası'nın ve Öğretmenler Günü'nün hayırlara vesile olmasını temenni eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.”

Programa Aksaray Valisi Ali Mantı, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Müftüsü Cemalettin Bal ile kurum amirleri, Kur’an kursu öğreticileri ve sevgi evlerinde kalan öğrenciler katıldı. 

Program Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle sevgi evlerinde gerçekleştirilen yarışmalarda çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere hediye takdimiyle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan