Aksaray’da Güzelyurt İlçe Müftülüğünce Selime kasabası Hatice Dudu ve Ali Abay Kur’an Kursunda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Programda Mevlid-i Nebi sinevizyonu gösteriminin ardından sahne alan 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencilerinin ilahi ve duaları izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. 

Konuşmasında Ashab-ı Kiram'ın Peygamberimiz’e (s.a.s.) olan  sevgisine değinerek onun hayatından örnekler veren İl Müftüsü Cemalettin Bal, "Peygamberimiz (s.a.s.) âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Ona duyulan sevgi, onun yaşantısıyla hemhal olmak için çok önemlidir. İslam ile müşerref olan Yesrip, Peygamberimizin (s.a.s.) vesilesiyle İslam Medeniyetine sahip olmuş ve Medine ismini almıştır. İman ve İslam davadır, fedakarlık ister, iman ve islam öyle bir davadır ki bir günlük değildir, son nefese kadar hiçbir şeye değişilmeyecek bir değerdir." şeklinde konuştu.

Selime beldesi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Mevlid-i Nebi programı, İl Müftüsü Cemalettin Bal 'ın yaptığı dua ile sona erdi.

Güzelyurt İlçesi Selime kasabasında düzenlenen, İl Müftüsü Cemalettin Bal’ın konuşmacı olarak katıldığı programa kurum amirleri ve Selime kasabası sakinleri katıldı. 

Program sonunda İl Müftüsü Cemalettin Bal, katkılarından dolayı hayırsever Naci Abay’a plaket takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan