Aksaray Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen programa üniversite öğrencilerinin ilgisi yoğundu.

"Ünlü Karilerle Kur’an-ı Kerim Ziyafeti" programı, Aksaray Merkez Karamanoğlu Ulu Camii İmam Hatibi Özgür Öztürk’ ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal, 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ana teması olan "Peygamberimiz (s.a.s.) ve Gençlik" konusunda bilgi verdi.

Müftü Bal, gençlere hitaben yaptığı konuşmasında, sahabe Musab bin Umeyr’in hayatından örnekler vererdi.

Bal şöyle devam etti:

“İman varsa kelime-i tevhid ile iman etmişsem, ben her şeyi feda edebilirim. Toplumların içerisinde, kalabalıkların içerisinde imanımla yaşamayı tercih edecek bir genç olabilirim. Gençler, zaman Mus’ab olma zamanı! Zaman Yesribleri Medine etme zamanı!” 

İl Müftüsü Cemalettin Bal, gençleri İslam'ın istediği örnek genç modelini temsil etmeye davet ederek konuşmasını sonlandırdı.

İl Müftüsü'nün konuşmalarının ardından Kocatepe Camii İmam Hatibi İsmail Coşar ve Hacı Bayram Veli Camii Emekli İmam Hatibi Bilal Demiryürek, öğrencilere Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu, kasideler okudu.

Programa katılan öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından çıkan “Peygamberimiz (s.a.s.) ve Gençlik” adlı kitap hediye edildi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan