Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Aksaray programına Valilik ziyareti ile başladı.

Sonrasında Aksaray Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programda din görevlilerine hitap eden Dr. İşliyen şunları söyledi:

“Dünyada bu ülkeye karşı, bu ülkenin insanlarına yani bize karşı bir beklenti oluşmuş durumda. Bu toplumun ayakta, dipdiri, capcanlı, yıkılmadan, sapasağlam durması gerekiyor ki dünyanın pek çok köşesinde bu ülkeye, bu devlete ümit besleyen mazlumların, mağdurların ümidi boşa çıkmasın, duaları karşılıksız kalmasın. Bizim sağlam durmamız gerekiyor. Sağlam durmada en önemli görev de bizlere düşüyor.

Makedonya’ya yolumuz düştü.  Makedonya Türklerinden birisi dedi ki: ‘Siz neden bu kadar geç kaldınız, son on, on beş seneye kadar hiç gelmediniz. Burada bir kardeşiniz var mı diye hiç sormadınız. Türkiye’den kamyon şoförleri bu bölgeden geçtiği zaman ana vatanımızdan insanlar gelmiş diye heyecanla, hacı gelmiş gibi onları karşılıyorduk. Sonunda geldiniz.’

Elhamdülillah, iyiki gitmişiz. TİKA marifetiyle camileri, atalarımızın bırakmış olduğu medreseleri, hanları, hamamları tutuyoruz ayağa kaldırıyoruz. Kültürümüzü yaşatıyoruz.

“Siz Türkiye olarak hastalanırsanız biz burada ölürüz”

Makedonya’da yaşayan başka bir Türk şunu söyledi: ‘Siz Türkiye olarak eğer hastalanırsanız biz burada ölürüz, siz sendelerseniz biz düşeriz. Sizin dipdiri, capcanlı ayakta kalmanız gerekiyor.’ Allah dünyanın her tarafında dua eden, ümit bağlayan, masum ve mağdur halkların beklentilerine cevap verebilecek dirayette ve güçte ayakta kalabilmeyi nasip eylesin.

Ahlakımızla, takvamızla toplum olarak dava iddiamızla dipdiri, capcanlı ayakta kalmamız gerekiyor. Bunu kim sağlayacak? Bu toplumun manevi dinamikleri ile ayakta durmasını kim sağlayacak? Bu işi belli mahfillere havale ettik. Onlar bu toplumun, bu milletin tarih boyunca yaşamış olduğu en büyük ihanetle ihanet ettiler bu toplum ve bu millete.

“Ulaşamadığımız tek bir fert, kapısını çalmadığımız tek bir insan, elinden tutmadığımız tek bir çocuk kalmayacak”

Bu milletin manevi dinamikleri ile ayakta tutmasını sağlayacak olan sizlersiniz. Görev yaptığımız bölgede imam hatip arkadaşım, Kur’an kursu öğreticisi arkadaşım; görev yaptığımız bölgeden ayrılırken ulaşamadığımız tek bir fert, kapısını çalmadığımız tek bir insan, elinden tutmadığımız tek bir çocuk kalır da oradan ayrılırsak yarın Rabbimizin huzuruna çıkınca bunun hesabının çetin olacağı aşikâr olarak karşımızda duruyor.”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, din görevlileriyle buluşmasının ardından ilçe müftüleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

Öte yandan Dr. İşliyen, Aksaray Müftülüğüne bağlı Hz. Hatice 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursunun da açılışını gerçekleştirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan