Diyanet İşleri Başkanlığı, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve aile içerisinde meydana gelen şiddet hadiselerinin son bulması için "Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması" başlığıyla bölgesel eğitimler başlattı. 

Aile ve Dini Rehberlik Dairesi tarafından planlanan eğitimler, ilk olarak Doğu Anadolu Bölgesi’nde Ardahan, Erzincan, Erzurum, Kars illeri ile İç Anadolu Bölgesi’nde Kırıkkale, Kırşehir, Sivas ve Yozgat illerinde düzenlendi.
 
Eğitimler, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca belirlenen uzman ekipler tarafından gerçekleştirildi. Program kapsamında ilkin valilikler ziyaret edilerek eğitimler hakkında bilgi verildi. Eğitimler kapsamında il müftüsünün moderatörlüğünde bir panel düzenlendi. Konu ile ilgili Cuma vaazı ile kıraathane sohbetleri yapıldı.

Sosyal ve kültürel değişimlerin, ekonomik ve teknolojik gelişmelerin aileye olumsuz etkilerini ve bunları önlemek için genç-yaşlı, kadın-erkek demeden bütün aile bireylerinin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekilen eğitimlerde, aile içerisinde merhamet, şefkat ve adalet gibi kavramların aile içi iletişime etkisine değiniliyor.
 
Bugün insanımızı şiddete sürükleyen algı bozuklukları nelerdir?, Aile içi şiddetin bir pişmanlık sebebi olmaktan çıkmasında hangi geleneksel yargılar etkilidir?, Şiddetin yayılmasında hangi kültürel kalıplar referans alınmaktadır? gibi soruların ele alındığı eğitimler, önümüzdeki günlerde diğer bölge ve illerde de uygulanacak.

Editör: Mehmet Çalışkan