Ayşe Nur Menekşe Çalıkcı

Gökyüzü bize hiç dar olmadı. Yeryüzü bizi hiçbir zaman kovmadı. Biz birdik. Birken dirildik. Birlikte aştık mesafeleri. Birlikte geçtik tüm engelleri. Rengimiz farklı olsa da biz birdik. Biz birlikte aynı güneşe merhaba dedik. Biz birlikte aynı geceye selam ver-dik. Biz birlikte sevdik, sevildik…

Ey hoyrat elleriyle masum canlara dokunanlar! Ey acizlikleriyle yarınları savaş mey-danına çevirmeye çalışanlar! Biz biriz. Biz kardeşiz. Yok birbirimizden farkımız. Top-rağımızın kalbi sevgiyle atar. Ümitle yeşerir fidanlarımız. Huzur, olduğumuz yerdedir; huzur sevmeyi bilmektir.

Uzat ellerini. Sarıl sımsıkı hayallerine. Zaman boşa harcayacak kadar çok değil. Önce kendine inan. İnan ve inandır cesaretinin öfkene galip geleceğine. Sevmekten yorulma sakın. İyilikten kaçınma.

Birlik kapısından girenlere selam olsun. Kimsenin diğerini ötekileştirmediği bir dünya-ya selam olsun. Hz. Davut (a.s.) gibi aynı sofrada aşını paylaşanlara, Hz. Musa (a.s.) gibi herkesi kucaklayanlara selam olsun. Hz. İsa (a.s.) gibi kardeşini sevenlere, Hz. Muhammed (a.s.) gibi sevmeyi sevdirenlere selam olsun.

Editör: Mehmet Çalışkan