Doğubayazıt İlçe Müftülüğüne bağlı yaz Kur'an kurslarına devam eden 400 öğrencinin katıldığı sınavda, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Yaz Kur'an Kursları Dinimi Öğreniyorum” kitabından 50 sorudan oluşan “Temel Dini Bilgiler Testi” yöneltildi.

Doğubayazıt İlçe Müftüsü Adem Özdemir, sınav salonlarını sınav esnasında tek tek ziyaret ederek öğrencilere hitap etti.

Müftü Özdemir şunları kaydetti:

“Bu tür sınavlar yaz Kur’an kursu dönemini verimli bir şekilde geçirmek adına düzenleniyor. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Sizleri bu sınavlara hazırlayan din görevlisi arkadaşlarıma da gayretlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Allah yardımcınız olsun.”

İlçe Müftüsü Adem Özdemir, sınavda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edileceği müjdesini verdi.

Yaz Kur’an Kursları Futbol Turnuvası

Öte yandan Doğubayazıt İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce “Yaz Kur’an Kursları Futbol Turnuvası” düzenlendi.

Doğubayazıt İlçe Müftüsü Adem Özdemir’in başlama vuruşu ile başlayan turnuvaya yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrencilerden oluşan 12 takım katıldı.

Öğrencilerin birbiriyle kaynaşması, motivasyon sağlanması ve spor alışkanlığı kazanması amaçlanan turnuvanın sonunda Hacı Cemal Semetay Camii Yaz Kur’an Kursu birinci olurken Uzunyazı Köyü Camii Yaz Kur’an Kursu ikinci, Fatih Camii Yaz Kur’an Kursu ise üçüncü oldu. 

İlçe Müftüsü Adem Özdemir, turnuvaya katılan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında; “Bu tür programlar yaz Kur'an kursu döneminde sizlerin birbiri ile kaynaşması, eğlenceli vakit geçirmesi adına düzenleniyor. Bu turnuva bizlerin de sizlerle tanışmasına bir vesile oldu. Sizleri başarılarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Bu tür programların hazırlanmasında emeği geçen Gençlik Koordinatörü Mehmet Emin İçten’e ve diğer din görevlisi arkadaşlara da gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Turnuva, madalya ve kupa töreninin ardından öğrencilere yemek ikramı ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan