Her yıl milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur'an Kursları, ülke genelinde 90 bin cami ile uygun mekanlarda eğitime devam ediyor.

Ağrı

Yaz Kur’an Kursları'nın açılması dolayısıyla Yatılı Bölge Erkek Kur’an Kursu’nu ziyaret eden Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, "Geçtiğimiz yıl salgın nedeniyle Yaz Kur'an Kursları'mızı gerçekleştiremedik. Ama Cenab-ı Hakk bu yıl böyle bir fırsatı tanıdı. Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğreteninizdir.’ buyurmaktadır. Yaz Kur'an Kursları gerek yüz yüze ve gerekse çevrimiçi, yaş gruplarına göre devam etmektedir. Kayıtlarımız 11 Temmuz'a kadar devam edecek. Şu an il genelinde 303 adet Kur'an kursumuz olmakla birlikte 6 bin 442 öğrencimiz kaydını yaptırdı. Tabi ki bu rakam günden güne artacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Kur'an bize Allah'ın bir mektubudur, bir mesajıdır"

Velilerin kayıt ve Kur'an-ı Kerim öğrenimi noktasında öğrenciler için hassas olmaları gerektiğini kaydeden İl Müftüsü Topçu, "Kur'an bize Allah'ın bir mektubudur, bir mesajıdır. Bütün velilerimize sesleniyorum; yavrularımızı bu noktada teşvik ederek Kur'an eğitimini en güzel bir şekilde almaları, daha sonra Kur'an-ı anlamaları noktasında yine O'na yönlendirmeleri noktasında çağrıda bulunuyorum." diye konuştu.

Ziyaretlerde İl Müftüsü Topçu’ya İl Müftü Yardımcısı Kemal Arpacı da eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan