Ağrı İl Müftülüğü bünyesinde hizmet eden din görevlileri ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) gönüllüleri, kentte etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı. 

Belirli noktalara yem bırakan din görevlileri ve TDV gönüllüleri, yaban hayvanlarının etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlandıklarını belirtti.

Din görevlileri ve TDV gönüllüleri ile birlikte karlı arazideki belirli noktalara yem bırakan Ağrı İl Müftü Yardımcısı Kemal Arpacı, İslam'ın tüm mahlûkata karşı merhametli olmayı emrettiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Bizleri fıtraten merhamet duygusuyla yaratan Yüce Rabbimiz, sadece insanlara değil tüm canlılara karşı merhametli olmamızı istemektedir. Peygamber Efendimizin rahmet vesilesi olarak gördüğü bu günahsız canlıları, bizler hiçbir zaman göz ardı etmemeliyiz. Dinimizin bizden istediği gibi muhtaç olan hayvanların gerek beslenme gerekse barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Aksi takdirde rahmet vesilesi olan bu canlılar bizler için azap sebebi olabilirler. Özellikle böyle soğuk ve karlı kış aylarında vatandaşlarımızın da sokak hayvanlarına ve doğada yaşayan canlıların ulaşabileceği yerlere yiyecek bırakmasını istiyoruz."

Editör: Mehmet Çalışkan