“1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında Ağrı İl Müftülüğünce “Camiler, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferans düzenlendi.

Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan Vali Dr. Osman Varol, “Bizlerin gelecek kuşaklara aktarmamız gereken bir inancımız, yaşamımız ve aile yaşantımız var. Din görevlilerimize bu değerlerimizi gelecek nesillere aktarma konusunda büyük bir rol düşüyor.” dedi.

- Camiler başka hiçbir yerde bulamayacağımız çok özel huzur kaynağıdır

Ardından “Camiler Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferans veren emekli İl Müftüsü Necati Akkuş, “Camiler, insanların buluştuğu, kardeşlik duygularının, hoşgörü anlayışının, birbirimize olan sevginin güçlendiği mabetlerdir. Camiler başka hiçbir yerde bulamayacağımız çok özel huzur kaynağıdır. Vefa göstermemiz gereken camilerimiz, görebilenler için; Hz. Nuh’un gemisi, Hz. Musa’nın asası, Hz. İsa’nın sofrası ve Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’in sığınmış olduğu Sevr mağarasıdır. Rabbim bize bu anlayışı nasip eylesin.’’ dedi.

Din görevlilerinin toplumdaki önemini vurgulayan Akkuş; “Toplum olarak birbirimize sıkıca bağlanmanın, bir arada kenetlenmenin en önemli kaynağı olan camilerimizde hizmet veren din görevlilerimiz; aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkı aydınlatırken, sosyal sorunlara da çözüm arayan, ulvi bir vazifeyi yerine getirerek toplum hayatında önemli bir görev üstelenmişlerdir. Buradan tüm din görevlilerinin haftasını kutluyor ve görevlerinde kolaylıklar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu ise vefanın tüm varlığa gösterilmesi gerektiğini ifade ederek tüm din görevlilerinin haftasını kutladı.

Program sonunda Vali Varol, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine ödüllerini takdim etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan