Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla başlatılan 2020 Yılı Vekaleten Kurban Kesim Organizasyonu, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri koordinesinde ülke genelinde sürüyor.

Kampanyaya toplumun bütün kesimlerinden destek yağıyor.

Ülke genelinde olduğu gibi Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde de siyasetçiler, kurum amirleri, esnaf ve hayırsever vatandaşlar Türkiye Diyanet Vakfına vekaleten kurban bağışında bulunuyor.

Kurban bağışlarını Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden TDV Doğubayazıt Şubesi Başkanı ve İlçe Müftüsü Adem Özdemir, bağışlardan dolayı teşekkür ederek Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde 1993 yılından beri vekaletle kurban kesim programı gerçekleştirildiğini hatırlatarak şöyle devam etti:

"Vekalet yoluyla kurban kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlarımız TDV Doğubayazıt Şubesine gelerek kurban bağışında bulunabilirler. 2020 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedeli yurt içinde 975, yurt dışında 825 Türk Lirası olarak belirlendi. Vatandaşlarımız ayrıca www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden çevrimiçi bağış yapabilecekleri gibi, TDV Mobil Bağış Uygulaması üzerinden, il-ilçe müftülüklerimiz ve cami görevlilerimize başvurarak, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp, kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilirler."

Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım ve Bağış Standı açıldı

Öte yandan Doğubayazıt İlçe Müftülüğünce "Türkiye Diyanet Vakfı Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım ve Bağış Standı" açıldı.

Doğubayazıt İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Doğubayazıt Şubesi iş birliğinde Ahmed-i Hani Türbesi ve Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Satış Yeri'nde açılan stantlar, 30 Temmuz’a kadar kurban bağışlarını kabul edecek.

Editör: Mehmet Çalışkan