Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın imzaladığı 6 maddelik protokol kapsamında; şehirdeki çocukların ve gençlerin çeşitli faaliyetlerle gelişimleri hedeflenmektedir.

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Bu işbirliği protokolü ile kurumların ortaklaşa gerçekleştirecekleri faaliyetler sonucunda, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin gizli kalmış yeteneklerini açığa çıkartmayı, kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.

çorum-protokol-22

Protokol çerçevesinde çocuklara ve gençlere yönelik olarak; "Milli-manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin kazandırılmasına yönelik eğitim faaliyetleri düzenlenmesi. Beden, zihin ve duygu gelişiminin ve iyi alışkanlıkların kazanılmasının sağlanması amacıyla uygun alanlarda kursların açılması. Mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi. Halk eğitim modellerine uygun kursların açılması. Gençlik çalışmaları ve kamp faaliyetlerinin düzenlenmesi. Sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve diğer alanlarda yeteneklerin geliştirilmesine yönelik kursların açılması hedeflenmektedir." denildi.

İmza törenine İl Müftüsü Muharrem Biçer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek katıldı. 

Editör: Ömer Ceylan