Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2020 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu kapsamında Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu kurban bağışında bulundu.

Ağrı’da TDV’ye bu yılki ilk kurban bağışını yapan İl Müftüsü Tandoğan Topçu; "Türkiye Diyanet Vakfı; yaptığımız bağışları dünyanın her yerine dil, din, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak muhtaç kardeşlerimize mutluluk ve sevinç olmuş ve bizleri bu sevince ortak eden yardım eli olmuştur. Vakfımızın en büyük yardım faaliyetlerinden biri de kurban bağışı kampanyasıdır. Bizlere emanet edilen kurbanlar büyük hassasiyetle İslami usullere uygun şekilde kesilerek ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra savaş ve afet bölgelerinde, mülteci kamplarında, kıtlık ve yoksullukla mücadele eden ülkelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır." dedi.

Vatandaşlara Türkiye Diyanet Vakfına bağış yapmaları konusunda davette bulunan ve kurban organizasyonu hakkında bilgi veren Topçu; "Vekâlet yoluyla kurban kesim kampanyasına katılmak isteyen hayırseverler yurt içinde 975 Türk Lirası, yurt dışında ise 825 Türk Lirası bedelinde olan kurban bağışını müftülükler aracılığyla, bagis.tdv.org internet adresinden, 'TDV Bağış' uygulaması üzerinden ve şehrin belli yerlerine kurulacak olan stantlardan 31 Temmuz'a kadar gerçekleştirebilirler." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan