Ağrı'da "Mevlid-i Nebi" coşkusu yaşandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" temasıyla kutlanan "Mevlid-i Nebi Haftası" kapsamında il ve ilçe müftülükleri çeşitli etkinlikler düzenledi.

Ağrı İl Müftülüğü, düzenlediği programlarda "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konusunu öne çıkardı.

Hafta kapsamında İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Taşlıçay ilçesinde "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu konferans veren İl Müftüsü Tandoğan Topçu, şunları kaydetti:

"Her konuda bizler için en güzel örnek olan Hz. Peygamber, vefayı da yine en güzel şekilde bizlere öğretmiştir. O en başta Yüce Allah’a vefasını her zaman göstermiş ve bize öğretmiştir. Aişe (r.a.) annemiz anlatıyor, ‘Peygamberimiz geceleri mübarek ayakları şişinceye kadar ibadet ederdi. Ben kendisine, ‘Ey Allah'ın Resulü, geçmişte işlenmiş ve gelecekte işlenmesi muhtemel bulunan günahlarını Allah Teala bağışladığı halde niçin bu kadar yoruluyorsunuz?' dedim. Peygamberimiz; 'Ya Aişe, Allah'a şükreden bir kul olmayayım mı?’ buyurdular.' Peygamberimiz bu sözleri ile Allah sevgisi ve zevki ile ibadet ettiğini ifade ediyor ve bize vefayı açıkça gösteriyor. Bizler de Hz. Peygamberin yolundan giderek önce bize hayat veren ve sayısız nimet bahşeden Yüce Allah’a karşı kulluğumuzu yerine getirerek vefamızı göstermeliyiz. Yine Peygamber Efendimizin sünnetini uygulayarak ona layık ümmet olmalıyız. Rabbim Kur’an ve sünnet ışığında ilerleyen bireyler olarak vefa toplumu olmayı bizlere nasip eylesin."

Müftü Topçu okullarda öğrencilerle buluştu

İl Müftüsü Tandoğan Topçu, hafta kapsamında Şinasi Ünsal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Celal Yardımcı Fen Lisesi ve Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen Mevlid-i Nebi programlarında öğrencilerle bir araya geldi.

"Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" sohbetler gerçekleştiren Topçu, "Allah'a, Peygambere, anne-babaya, insanlara, vatana, bayrağa, şehitlere, gazilere ve çevreye vefa borcumuz var." dedi.

Program sonunda öğrencilerin sorularını cevaplandıran Müftü Topçu, öğrencilere “Peygamber ve Vefa Toplumu” isimli kitap hediye etti.

Çevrimiçi “vefa” konferansları

Öte yandan İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Adalar İlçe Müftülüğü ile Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası" münasebetiyle çevrimiçi düzenlenen "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu konferanslara konuşmacı olarak katıldı.

"Vefalı olacağız ki vefalı bir toplumu oluşturmuş olalım"

İl Müftüsü Topçu, Diyanet İşleri Başkanlığınca "2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" temasının "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" olarak belirlendiğini anımsatarak, "Toplumda vefanın azaldığı bir zamanda Başkanlığımızın böylesine anlamlı bir konuyu gündem yapması çok anlamlı ve isabetli olmuştur. Dinimizin bizlerden istediği değerleden olan vefa, hayatımızın her anında olması gereken bir erdemdir. Vefa; yapılan iyiliklerin kadir kıymetini bilmek, misliyle veya daha fazlasıyla karşılık vermek demektir. En başta vefa borcumuz olan Allah’a, Peygambere, anne babamıza karşı vefa borcumuzu yerine getirmeliyiz. Sonrasında evrende bize sunulan her şeye karşı vefalı olacağız ki vefalı bir toplumu oluşturmuş olalım. Bunun da yolu Allah’a kul, Peygamber Efendimize gerçek manada ümmet olmaktan geçiyor." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan