Taşlıçay İlçe Müftülüğüne bağlı Ehlibeyt Yeşil Camii'nde "Kerbela Şehitleri Anma Programı" düzenlendi.

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ve Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu'nun katıldığı programda, Hz. Hüseyin ve beraberinde şehit edilenler dualarla anıldı.

Muharrem ayının İslam tarihindeki önemine işaret eden Vali Varol, "Kerbela olayı, çok önemli dersler çıkaracağımız, yaşam tarzımızı belirleyeceğimiz oldukça önemli bir hadisedir. İnsanın dünyevi hırsını dizginlemesi, her zaman doğrunun ve adaletin yanında olması ve gerektiğinde doğruluk ve adalet için canını ortaya koyması gerektiğini, Peygamber Efendimizin kıymetli torunu Hz. Hüseyin'den öğreniyoruz. Birkaç gün önce yaşadığı elzem olayı unutan fani insan, bin dört yüz sene önce olan bu hadisenin acısını dün yaşanmış gibi derinden hissetmektedir. Bugün doğruluğun sembolü olan Hz. Hüseyin ve yarenleri, haklının ve adaletin yanında olmamız gerektiğini, Hakk'ın, adaletin ve doğrunun yanında yer alanın her zaman kazanacağını ve insanlığın hafızasına kazınacağını bizlere öğretti." ifadelerine yer verdi.

İl Müftüsü Topçu ise Kerbela'da yaşananlardan çıkarılacak dersler olduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Kerbela, Müslümanların ortak hafızasında yer eden büyük bir acının adıdır. Bu elim hadise; ideoloji, ırk, mezhep ve meşrep fark etmeksizin bütün Müslümanların asırlardır dinmeyen ortak hüznü ve ortak acısıdır. Bizler Kerbela'dan dersler çıkarmalı ve Hz. Hüseyin’in davasını iyi kavramalıyız. Hz. Hüseyin’in davası ve gayesi, sadece Allah'ın rızasını kazanmak, kardeşlik ahlak ve hukukunu oluşturmak ve Resul-i Ekrem'in (s.a.s.) örnekliği doğrultusunda hak ve adaleti tesis etmekti. Öyleyse bizlere düşen de ortak acımız Kerbela'dan bir ayrılık değil bir birlik, beraberlik ve kardeşlik çıkarmaktır. Maalesef bugün kardeşlik bilincini tam tesis edemediğimiz için Suriye’de, Yemen’de, Filistin’de ve dünyanın hemen her yerinde Müslümanların kanı akmaya devam ediyor, yeni Kerbelalar yaşanıyor. İşte bu sebeple yeni Kerbelalar yaşamamak için bugün her zamankinden daha fazla anlayışa, ferasete ve birliğe ihtiyacımız vardır. Her türlü ayrılığı ve farklılığı bir tarafa bırakarak, Allah’ın ipine sarılarak, gönüllerimizi kardeşlerimize açmalı, daha sıkı kenetlenmeliyiz."

Program, Kerbela şehitleri için yapılan dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan