Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Eleşkirt Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen "Haya ve Güzel Ahlak" konulu söyleşiye katıldı.

İl Müftüsü Topçu, "Allah'a karşı haya, O'nun emir ve yasaklarına uyarak yaşamak demektir." dedi.

Müftü Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir Müslümanda bulunması gereken en güzel vasıflardan biri de hayadır. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; 'Yüce Allah'tan hakkıyla haya ediniz.' Sahabeler 'Ya Rasulullah, Allah'a hamd olsun, biz Allah'tan haya edip utanıyoruz.' dediler. Bunun üzerine Efendimiz şöyle buyurdu: 'Haya etmek böyle değildir. Allah'tan hakkıyla haya etmek; başı ve başın taşıdığı organları, karnı ve karnında bulunan organları haramdan korumak, ölümü ve toprak altında çürümeyi hatırda tutmaktır. Ahireti isteyen kişi de dünyanın ziynetini bırakır. İşte kim böyle yaparsa, Allah'tan gerçek manada haya etmiş olur.' İslam dini, insanın haya duygusunu, Kur'an ve sünnetin belirlediği ilkeler doğrultusunda şekillendirmesini ister. Böylece insan doğruyla yanlışı ayırt ederek Allah'ın yasakladığı söz ve fiilleri yapmaktan haya eder, haramları terk edip helallere yönelir.'

Program sonunda öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan 'Peygamber ve Vefa Toplumu" adlı kitap hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan