Cumhurbaşkanlığınca 2021 yılının "Ahi Evran Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla ülke genelinde "Ahilik Haftası" etkinlikleri düzenlendi.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde il ve ilçe müftülüklerince düzenlenen etkinlikler sürüyor.

Ağrı İl Müftülüğünce düzenlenen "Ahilik Haftası" etkinlikleri kapsamında İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Ağrı Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Ahilik Haftası'nı kutlayan İl Müftüsü Topçu, "Ahilik, insanları ahlaki ve manevi yönlerden de eğiten ve geliştiren bir teşkilat haline gelmiştir. Bizim kültürümüzde yer alan ve tarihimizin en etkin teşkilatı olan ahilik, insanları ahlaki ve manevi yönlerden de eğiten ve geliştiren bir teşkilattı. Bu haftanın ahilik ve ahilik gibi topluma faydalı kuruluşların yeniden oluşmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Özellikle esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyorum."  dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati Aydemir ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Müftü Topçu ve beraberindeki heyete teşekkür ettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan