Ağrı Müftülüğü, 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim gören miniklerin katılımıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

Etkinlik kapsamında İl Müftüsü Tandoğan Topçu, minik öğrencilerle buluştu.

Zeki Aydemir 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda düzenlenen Mevlid-i Nebi Programı’nda minik öğrenciler hazırladıkları gösterileri sergiledi.

“Müftü dede” olarak hitap ettikleri İl Müftüsü Topçu’nun Mevlid-i Nebi Haftası’nı kutlayan minikler, doyasıya eğlendi.

Miniklerin hazırladıkları gösterilerle Hz. Peygamber’e olan sevgilerini ifade ettikleri programda İl Müftüsü Topçu, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Minik öğrencilere Hz. Peygamber’in çocuk sevgisini anlatan Müftü Topçu, Mevlid-i Nebi Hafta’sına dair değerlendirmelerde bulunarak şöyle konuştu:

- Topluma vefa göstermek istiyorsak değerlerine bağlı, sağlam nesiller yetiştirmeliyiz

“Başkanlığımızca bu yıl haftanın teması ‘Peygamberimiz ve Vefa Toplumu’ olarak belirlendi. Bizler ömrü boyunca ümmeti için çabalamış bir Peygamberin ümmetiyiz. Efendimize ve topluma vefa borcumuz var. Peygamber Efendimize yakışan bir ümmet olabilmek için birey olarak İslami değerlere bağlı olmanın yanında toplum için de her zaman bir çalışma içerisinde olmalıyız. Tabi ki bu çalışmaların başında kendisine ve topluma faydalı ve hayırlı çocuk yetiştirmek gelmektedir. Topluma vefa göstermek istiyorsak dini değerlerine bağlı, sağlam nesil yetiştirmek bunun en güzel yoludur.”

Editör: Mehmet Çalışkan