Covid-19 salgınının kontrol altına alınmasıyla birlikte geçilen "yeni normal" dönemiyle birlikte yeniden yüz yüze eğitime başlayan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında eğitimler, koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek devam ediyor.

Kur'an kursları ve öğrencilerin durumu göz önünde bulundurularak online/çevrimiçi eğitimlerin de yapıldığı Kur’an kurslarında koronavirüse karşı uygulanan tedbirler, il ve ilçe müftülüklerince  düzenli olarak kontrol ediliyor.

Bu kapsamda Ağrı Yatılı Bölge Erkek Kur’an Kursu'nu ziyaret eden İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Kur’an kurslarında salgına karşı alınan tedbirler ve devam eden eğitimler hakkında bilgi verdi.

Müftü Topçu şunları kaydetti:

"İlimizde 10 adet yatılı Kur'an kursumuz var. Bunlardan 5'i erkek, 5'i kız öğrencilere eğitim veriyor. Toplamda 426 öğrencimiz var. Pandemi nedeni ile yarısı yüz yüze eğitim görürken yarısı ise eğitimine uzaktan devam ediyor. Küçük yaştaki yavrularımız, genç dimağlar Allah'ın mesajlarını, kelamını ezberliyorlar. Bizler de Ağrı Müftülüğü olarak burada yavrularımıza destek veriyoruz. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin, onu ezberlemenin çok büyük sevabı var. Peygamberimiz (s.a.s.), 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir.' buyuruyor.’

"Pandemi döneminde Kur’an eğitiminin aksamaması için gerekli tüm çalışmaları yapan Diyanet İşleri Başkanlığımıza, her fırsatta yavrularını destekleyen ailelere ve hocalarımıza teşekkür ediyorum." diyen Müftü Topçu, "Hocalarımız öğrencilerini birebir; gerek sosyal medya üzerinden, gerekse zaman zaman onları ziyaret ederek takip sayesinde bu başarıyı yakaladılar. Öğrencilerimiz hem okullarına devam ediyor hem de burada hafızlıklarını sürdürüyorlar. Her şey gönül işidir, bunun temelinde sevgi, samimiyet, ihlas, iyi niyet ve sabır vardır." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan