"Gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak" amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan "Gençliğe Değer" projesi, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde uygulanmaya devam ediyor.

Proje, Ağrılı gençler tarafından da büyük ilgi görüyor.

İl Müftülüğü tarafından aktif bir şekilde yürütülen proje kapsamında gençler, din görevlileriyle birlikte İl Müftülüğünü ziyaret etti.

Gençlere yönelik çalışmalarda görev alan din görevlileri ile gençleri kabul eden İl Müftüsü Tandoğan Topçu, şunları kaydetti:

“Biz Müslüman, Mümin isek cami hayatımızda olmalı. Ve bunu da bu genç nesillerden başlatmalıyız ki toplum nezih ve temiz olsun. Dindar bir toplumdan bu zamana kadar kimseye zarar gelmemiştir. Dinsiz toplumlardan insanlara zarar gelmiştir. Genç nesil dinine ve milli değerlerine bağlı olursa toplumumuz nezih ve temiz olur. Böylece jandarmamıza, askerimize, polisimize ve adliyelerimize daha az görev düşer. Çünkü İslam, insanı ıslah ederek toplumu ıslah eder. Geleceğimizin teminatı olan siz değerli gençler, tüm işlerinizi iyi niyetle yapar ve hedeflerinizi yüksek tutarak bu doğrultuda çalışırsanız, işte o zaman geleceğe sizler yön verirsiniz ve her yönden güçlü ve huzurlu bir toplumu sizler inşa edersiniz.”

Müftü Topçu gençlere ziyaret anısına Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan kitaplar hediye etti.

Doğubayazıt'da "Cami-Engelli Buluşması" düzenlendi

Öte yandan Doğubayazıt İlçe Müftülüğünce Ahmed-i Hani Camii'nde "Cami-Engelli Buluşması" düzenlendi.

Programda konuşan Engelli Koordinatörü Mehmet Nurullah Topçi, salih bir kul olma bilincine dikkat çekerek; "Andolsun ki insan zarar ve ziyan içerisindedir. Ancak birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır" ayetini hatırlattı.

Program ikramla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan