İl Müftüsü Tandoğan Topçu, beraberindeki Engelli koordinatörü İl Vaizi Maşallah Han ve müftülük çalışanlarıyla Altı Nokta Görme Engelliler derneğini ziyaret etti. İl Müftüsü Topçu Altı Nokta Görme Engelliler Derneği Başkanı Salih Çavdarcı ve Braille alfabesiyle eğitimiyle Kur’an-ı Kerim öğrenen engellilerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Ağrı Hafızlık Yatılı Bölge Kur’an Kursu Öğreticisi Davut Eldem’den ders alan engelliler, Kur'an-ı Kerim'i tecvitli okumayı, orijinal harflerle hazırlanan Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim'i öğrendiklerini söylediler.

“İnsanda bulunan engel her ne olursa olsun, insan için bir eksiklik teşkil etmez”
Müftü Topçu, insanın en üstün varlık olduğunu hatırlatarak, “Allah insanı yaratırken eşrefi mahlûkat olarak yaratmıştır. Bu sebeple fiziki olarak insanda bulunan engel her ne olursa olsun insanı eşrefi mahlûkat olmaktan veya üstün bir varlık olmasına engel teşkil etmeyecektir. Cenab-ı Allah, Kur’an-ı Kerim’de Hac suresi 46. ayette “yeryüzünde hiç dolaşmıyorlar mı ki ibret almış kalplere yahut işitmiş kulaklara sahip olsunlar! Şu bir gerçek ki gözler körleşmez, fakat göğüslerdeki kalpler körleşir” buyurarak, insanın bu dünyada sahip olduğu engelinin insanın uzuvlarındaki engel olmadığını, asıl engelin kalplerin görmemesi ve duymaması olduğunu bize ifade buyurmuştur. Eğer insanları anlayacak ve görecek derecede kalpte bir eksiklik hissediliyorsa, işte asıl engel o zaman başlar” diye konuştu.

“Her insan birer engelli adayıdır”

Her insanın birer engelli adayı olduğunu da sözlerine ekleyen Müftü Topçu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Şayet insan Allah’ın verdiği bu engellerden dolayı sabrederse, Allah onun o sabrını karşılıksız bırakmaz. Zira Peygamber Efendimiz (s.a.s), bir hanım sahabeye “hastalığından dolayı sana dua edip hastalıktan kurtulmanı mı, yoksa bu hastalığa sabredip cennete gitmeyi mi istersin” sorusuna, hanım sahabe “ben hastalığa sabredip cennete gitmek isterim” şeklinde cevap vermiştir. Peygamber Efendimiz bu kadını cennetle müjdelemiştir. Bizim bu dünyada Allah’ın bize verdiği bir hastalığın, diğer dünyada cennetle mükâfatlandıracağını bilerek sabretmemiz en doğrusudur.”

Editör: Mehmet Çalışkan