Ağrı İl Müftülüğü tarafından değerler eğitimi seminerleri kapsamında konferans programları düzenleniyor. İmam Müslim Kur’an Kursundaki programa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Tandoğan Topçu  “İyi Niyet” konulu konferans verdi.

Niyet ve ihlâs amel ve ibadetin hayatı ve ruhudur diyen Müftü Topçu, "İşler maksatlarına göre değerlendirilir. Yani bir işi ne için yapıyorsanız onun karşılığını alırsınız." dedi.

Müftü Topçu, "Sizler burada Kur’an’ı ezberliyorsunuz. Eğer hafızlığı Allah rızası için yapar başka beklentide olmazsanız mükâfatınız Allah’ın hoşnutluğu olur ve Kur’an sizi yüceltir ama Kur’an’ı ticaret aracı yapar veya iyi niyet harici farklı amaçlara alet ederseniz işte o zaman Kur’an sizleri yüceltmez ve aşağıya çeker. Bu tüm işler için geçerlidir. Çünkü bizim inancımıza göre niyeti hayır olanın âkıbeti de hayır olur. Gayet tabii, niyeti şer olanın âkıbeti de şer olacaktır. Kişi Allah katında niyetine göre mükâfat ve ceza görür. Bu sebeple iyi niyet sahibi asla kaybedenlerden olmaz." şeklinde konuştu.


Programın ardından hafızlığını ikmal eden öğrencilere hafızlık belgeleri İl Müftüsü Tandoğan Topçu tarafından takdim edildi.


Değerler Eğitimi Seminerleri kapsamında İl Müftüsü Tandoğan Topçu’nun bir diğer adresi ise Bölge Yatılı Kur’an Kursu oldu.

Yatılı Bölge Kur’an Kursunun küçük hafız adaylarıyla bir araya gelen Müftü Topçu, çocukluk anılarını paylaşarak hedef ve gelecek planlaması üzerine konuştu.

Sizler hedeflerinizi yüksek belirleyin ve hiçbir görevi zor ve imkânsız görmeyin diyen Topçu, en önemli şeyin ise iyi niyet olduğunu vurguladı.

Program soru cevap ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan