2018 Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye genelinde tüm illerde olduğu gibi Ağrı'da da Gençlik Bilgi Yarışması organize edildi. 

Yarışmaya katılarak dereceye giren öğrenciler için Ağrı İl Müftülüğü tarafından ödül töreni düzenlendi.

480 öğrencinin müracaat ettiği yarışmada birinci olan kız ve erkek öğrenciler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından umre ile ödüllendirilirken yarışmanın ikincileri ise Ağrı İl Müftülüğünce umre ile ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan İl Müftüsü Tandoğan Topçu, gençlerin yarışmaya olan ilgi ve alakasından dolayı memnun olduklarını dile getirerek şöyle devam etti:

“Gençlikte yapılan ibadet mermere yazılan yazı gibidir. Yüce dinimizin gençlere yüklediği mana, Hz. Peygamber’in muhatap aldığı insanların çoğunun genç olması önemlidir. Gençlik, geleceğimizin teminatıdır.  Ahiret günü özel muamele ile karşılaşacak ve korunacak yedi sınıf insandan biri de yine hayatını Allah’a ibadetle imar eden gençler olacaktır. Delikanlılık çağında ve şeytanın tesir gücünün yoğun olabileceği an olan gençlik döneminde kötü davranışlardan korunmak önemlidir. İnşallah Başkanlığımız yarışma birincilerini umre ile ödüllendirecek, biz de ikincileri umre ile ödüllendireceğiz. Katılan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.” 

Ödüllerin takdimi için Ağrı İl Müftülüğünce düzenlenen programa İl Müftüsü Tandoğan Topçu, müftülük personeli, gençlik koordinatörleri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan