2020 Yılı Mevlid-i Nebi etkinlikleri çerçevesinde ülke genelinde düzenlenen Mevlid-i Nebi Bilgi Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler, Ağrı İl Müftülüğü tarafından ödüllendirildi.

Ağrı İl Müftülüğünde düzenlenen ödül töreninde konuşan İl Müftüsü Tandoğan Topçu, düzenlenen yarışmanın önemine vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Başkanlığımız tarafından düzenlenen bu yarışmanın ana gayesi, her alanda bizlere en güzel örnek olan Peygamber Efendimizi gençliğe tanıtarak veya hatırlatarak, onun gibi yaşamaları için teşvik etmektir. Günümüzde teknoloji ve sosyal medyanın etkisiyle gençlerimiz temel değer ve kültürlerinden koparılmaktadır. Bunun temelinde, yanlışı örnek almak vardır. Umre ödüllü bu yarışmada gençlerimizi Hz. Peygamberle buluşturduk. Gençlerimizin kimlik ve örnek kişi arayışlarında en güzel örnek olan Hz. Muhammed'i (s.a.s.) doğru tanıtırsak, onu rehber edinirler. Bu da toplum ve ülke için güzel bir geleceğin teminatı olur. Çünkü gençlik; geleceğimizin teminatıdır. Hz. Peygamberin davasında muhatap aldığı insanların çoğunun genç olması da bu anlamda çok önemlidir."

Konuşmaların ardından Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan