Eleşkirt İlçe Müftülüğü rehberliğinde yapımı tamamlanan İbrahim Halil Kaya Camii ve Kültür Merkezi, Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ve İl Müftüsü Tandoğan Topçu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Tandoğan Topçu, "Böyle güzel bir eseri tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine hazır hale getiren Nimetullah Kaya’ya ve bu gibi hayırlı hizmetlere emek veren, destek çıkan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. İlimize ve tüm Müslümanlara hayırlı olsun." dedi.

Cami hakkında bilgilendirmede bulunan hayırsever iş insanı Nimetullah Kaya ise “Toplamda 9 bin metrekare alana sahip camimizde bin kişi aynı anda rahatlıkla ibadet edebileceği bir alana sahiptir. Alt katı bin metrekare olup kültür merkezi olarak tasarlanmıştır. Büyük İslam alimi Bedüzzaman Said-i Nursi’nin dediği gibi bizim en büyük düşmanımız, cehalet, ihtilaf ve zarurettir. Biz cehalete karşı ilim, eğitim ve sanat silahı ile mücadele edeceğiz. Bu kültür merkezinin gençlerimizin eğitim hayatına, bir nebze de olsa kendilerini geliştirme adına vesile olur inşallah." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile İbrahim Halil Kaya Camii ve Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Eleşkirt ilçe merkezinde yer alan ve özellikle sadeliği, mimarisi ile dikkat çeken İbrahim Halil Kaya Camii ve Kültür Merkezi 9 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilmiş olup aynı anda bin kişinin ibadet edebileceği cami, içinde bulundurduğu kütüphane, konferans salonu gibi sosyal imkanlarla ön plana çıkmakta.

6 bin metrekarelik geniş peyzaj alanı ile halkın gündelik hayatının önemli bir parçası haline gelen cami, modern mimari yapısıyla ilçenin güzide simgesi olması beklenmekte.

Editör: Mehmet Çalışkan