Ağrı Doğubayazıt İlçe Müftülüğü, yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği mekanlarda çevre temizliği başlattı.

Ahmed-i Hani Türbesi’nde çevre temizliği yapıldı

Yaklaşık 3 bin yıllık tarihiyle köklü bir medeniyete ev sahipliği yapan Doğubayazıt, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında yetiştirdiği alimlerle de bölgede öne çıkan bir ilim merkezi olarak biliniyor.

Yetiştirdiği çok sayıda isimden biri olan ve Mem-u Zin, Nubihara Biçukan gibi eserlerin yazarı; şair, filozof, tarihçi ve mutasavvıf İslam alimi Ahmed-i Hani Hazretleri’nin türbesi ve çevresinde, vatandaşlar arasında farkındalık oluşturmak amacıyla çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Merkezi, Türk Kızılayı Doğubayazıt Şubesi yönetici, çalışan ve gönüllülerin katıldığı etkinlik, Ahmed-i Hani Türbe Camii’nde kılınan ikindi namazının akabinde başladı. Etkinliğe katılanlar fiziki mesafe, maske, eldiven gibi kurallara riayet ederek türbe çevresini ve mesire alanını çöplerden arındırdı.

İlçe Müftüsü Adem Özdemir, etkinliğe katılan din görevlilerine teşekkür etti.

Müftü Özdemir; "Allah, insanı bir çevre içinde, bir çevreyle birlikte ve bir çevreye muhtaç halde var etmiştir. Yüce Allah, insanın da içinde bulunduğu tabiatı canlı ve cansız varlıklarıyla birlikte bir düzen ve denge içinde yaratmıştır. Bu durum Kur'an-ı Kerim'de şu şekilde ifade edilmektedir: ‘Gerçekten biz, her şeyi bir ölçü ve dengede yarattık.’ (Kamer, 54/49.)

Çevreyi temiz tutmadığımız, istifademize sunulan doğal zenginlikleri gereği gibi kullanmadığımız takdirde kul hakkını da ihlal etmiş sayılırız. Bütün bunlardan hesaba çekileceğimizi unutmayalım. Zira insanın dünyada iken yaptığı her şey, ilahi mahkemede en ince ayrıntısına kadar değerlendirilecektir. Bu konuda Cenab-ı Hakk şöyle buyuruyor: ‘Kitap ortaya konur. Suçluları, kitabın içindekilerden korkuya kapılmış görürsün. ‘Eyvah bize! Bu nasıl bir kitaptır ki küçük, büyük hiçbir şey bırakmadan hepsini sayıp dökmüş!’ derler. Onlar bütün yaptıklarını karşılarında bulurlar. Senin Rabbin hiç kimseye zulmetmez.’ (Kehf 18/49)”

Editör: Mehmet Çalışkan