Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında din görevlileri arası düzenlenen "Hafızlık, Ezanı Güzel Okuma, Etkili Hutbe Sunumu ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma" yarışmalarının Ağrı İl Finali gerçekleştirildi.

Ağrı İl  Müftülüğünce Merkez Camii’nde düzenlenen finale, il merkezi ve ilçelerde yapılan elemelerde dereceye giren din görevlileri katıldı.

Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu kategorilerinde yapılan yarışmanın değerlendirme komisyonun İl Müftü Yardımcısı Murat Sarı başkanlığında oluşturuldu.

Komisyonun yaptığı değerlendirme sonucunda; Aşağı Saklıca Köyü Camii İmam Hatibi İsmail Şengör Etkili Hutbe Okuma Yarışması il birincisi, Eleşkirt Goncalı Yeşilköy Mezra Camii İmam Hatibi Sinan Sarı Ezanı Güzel Okuma Yarışması il birincisi, Konuktepe Köyü Camii İmam Hatibi İsmail Akdemet Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması il birincisi ve Hamur Sağır Buğday Köyü Camii İmam Hatibi Talha Düzenli Hafızlık Yarışması il birincisi olarak belirlendi.

Yarışmanın sonunda yarışmaya katılan tüm görevlilere İl Müftülüğünce çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan