Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” bu yıl “Cami ve İlim” temasıyla başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2020 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Ayasofya Camii avlusunda düzenlenen açılış programıyla başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi avlusunda açılışı gerçekleştirilen “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde devam ediyor.

Düzenlenen etkinliklerde koronavirüs önlemleri en üst safhada uygulanıyor.

Ağrı

Ağrı İl Müftülüğünce düzenlenen “Camiler Ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri Valilik ziyaretiyle başladı.

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, beraberindeki heyetle birlikte Vali Dr. Osman Varol'u makamında ziyaret etti.

İl Müftüsü Topçu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl bir temanın ön plana çıkarıldığını, bu yılki temanın ise ‘Cami ve İlim’ olarak belirlendiğini ifade ederek hafta dolayısıyla gerçekleştirilecek programlar hakkında bilgi verdi.

Vali Dr. Varol ise din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlayarak çalışmalarında başarı temennisinde bulundu.

Öte yandan Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Kayseri Özvatan İlçe Müftülüğünce “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle düzenlenen “Saadet Asrından Günümüze Cami ve İlim” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Video konferans yöntemiyle düzenlenen konferansa Felahiye, Özvatan, Sarıoğlan, Akkışla, Pınarbaşı, Tomarza ve Sarız ilçe müftülüklerinden 200’ü aşkın personel katılım sağladı.

Ağrı İl Müftüsü Topçu, tarihten günümüze din adamları ve camilerin yerine ve önemine değindiği konuşmasında İslam dinin ilime ve bilgiye verdiği öneme dikkati çekti.

Camilerin ilim yuvası olduğunu belirten Topçu, “Milletimize hizmet eden tüm teşkilat mensuplarımıza, fedakâr hocalarımıza tekrar teşekkür ediyor, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

Doğubayazıt

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında Doğubayazıt Merkez Bayazıt Camii’nde düzenlenen programa ise İlçe Müftüsü Adem Özdemir ve din görevlileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İlçe Müftüsü Özdemir, “Bu sene Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda ‘Cami ve İlim’ konusunu gündeme taşıyoruz. Hayatın içinde camilerimiz var ve camilerde hayat var gerçeğine daha güçlü şekilde dikkat çekiyoruz. Zira cami ile hayatın arasını ayırdığımızda, camiden uzak kaldığımızda, kendimize ve değerlerimize de yabancılaşıyoruz” dedi.

Akabinde başarılı çalışmaları nedeniyle öne çıkan din görevlilerine “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.

Hafta kapsamında Seyyid Abdurrahim Arvasi Hafızlık Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan öğrenciler için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

İlçe Müftüsü Adem Özdemir ve din görevlileri, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında gerçekleştirdikleri esnaf ziyaretlerinde, esnafa Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan kitaplardan hediye takdiminde bulundular.

Editör: Mehmet Çalışkan