Ağrı İl Müftülüğü 2019 yılı Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında, “Ramazan ve İnfak” konulu panel düzenledi.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan panelin moderatörlüğünü yapan İl Müftüsü Tandoğan Topçu, infakın medeniyetimizdeki mahiyetine vurgu yaparak, “İnfakta önemli olan mülkün sahibinin kim olduğunun idrakinde olup ona göre davranmaktır. Mülk Allah’ın ve bizler de bu mülkün emanetçileriyiz. Emaneti, sahibi olan Allah’ın rızasına uygun değerlendirmek gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Panelistlerden Iğdır İl Müftüsü Mustafa Tekin, infak kavramının geniş detaylarını içeren sunum eşliğinde, infak ile nifak arasındaki ilişkiyi irdeledi, “İnfak varsa nifak olmaz.” dedi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Yerinde ise “İnfak Kültüründen Vakıf Medeniyetine” başlıklı sunum yaptı.

Prof. Dr. Yerinde, İslam dininin insanlığa katkılarını, infak kültürünün vesile olduğu hayrî hizmetleri, Osmanlı medeniyetinde mahlukata merhamet ekseninde oluşturulan ilginç vakıflar gibi hususlara değindi.

Panelde son olarak söz alan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Salih Geçit, “İnfakta Ahlaki Esaslar” başlıklı sunumunda, infak ederken uyulması gereken hususlara ve İslam medeniyeti tarihi ile diğer medeniyetlerin tarihi arasındaki farklılıklara vurgu yaptı.

İl Müftüsü Tandoğan Topçu’nun teşekkür konuşması ve panelistlere plaket takdimi ile program sona erdi.

Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan panele kurum amirleri, öğrenciler, din görevlileri, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan