Ağrı’nın Taşlıçay İlçesine bağlı Aşağıdumanlı köyünde yaşayan vatandaşlar arasında geçtiğimiz günlerde çıkan kavga sebebiyle husumete dönüşen olay, bölgenin ileri gelenleri ve din görevlilerinin devreye girmesi sonucu barışla sonuçlandı.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen barış törenine Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Taşlıçay Kaymakamı Adem Topaca, Taşlıçay İlçe Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, daire amirleri ile köy sakinleri katıldı.

- Arabuluculuk bizim temel değerlerimizdendir

Barış töreninde konuşan Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu arabuluculuğun ve barışın önemine değinerek şöyle konuştu; 

‘‘Toplumda uyuşmazlıkları önlemek için yüce dinimiz, Kur’an ve Hadislerle arabuluculuğa teşvik ederek insanların birbirine güvendiği, aralarında kin ve hasedin olmadığı, sağlıklı ve mutlu bir toplum hedeflemektedir. Bu sebeple arabuluculuk bizim temel değerlerimizdendir. Öyle ki peygamber efendimiz arabuluculuğun namaz, oruç ve sadaka gibi ibadetlerden daha önemli olduğunu ifade ederek şöyle buyuruyor; ‘Size oruç, namaz ve sadakadan daha faziletli olan şeyi bildireyim mi? diye sordu. Sahabe, elbette ey Allah’ın Resulü dediler. Bunun üzerine Resülullah şöyle buyurdu: İki kişinin arasını düzeltmektir. İki kişinin arasını bozmak ise imanı kökünden kazır.’ demiştir. Ne mutlu size ki dinimizin buyruklarına göre hareket ederek bu tatsız hadiseyi bir tarafa bırakarak kavgayı, küslüğü değil barışmayı tercih ettiniz. Rabbim sizlerden razı olsun ve böyle musibetleri hiçbirimize yaşatmasın.’’

Konuşmaların ardından yapılan dua ile aralarında husumet bulunan iki aile, katılımcıların huzurunda helalleşerek kucaklaştı.

Öte yandan İl Müftüsü Topçu, Taşlıçay’a bağlı Balçiçek köyünde ikamet eden Şehit babası Mümtaz Afşin’i de ziyaret etti.

Editör: Mehmet Çalışkan