Ağrı İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca, yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlere yönelik “Evliliğe İlk Adım” semineri düzenlendi.

Düzenlenen seminer katılanlara Katılım Belgeleri verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek" projesi kapsamında, Ağrı İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu koordinesinde, yeni evli ve evliliğe ilk adımı atacak çiftlere yönelik düzenlenen 'Evliliğe İlk Adım' seminerleri çevrimiçi düzenlendi.

Seminerlerin tamamlanmasının ardından konuşan İl Müftüsü Tandoğan Topçu, “Sağlam temellerle kurulan aile, mevcut toplumun ve gelecek nesillerin sağlıklı ve güçlü olmasının ilk şartıdır. Günümüzde ailelerimiz hoşgörüyle karşılanabilecek küçük hataları affedilemeyecek büyük yanlışlara dönüştürüyor ve bu da maalesef yıkımı beraberinde getiriyor. Yine aile bireyleriyle doğru iletişim kurulamaması zamanla aile yapısında çözülmelere yol açabiliyor.” dedi. 

Aile bilincine ihtiyacın önemini vurgulan Topçu, “Başkanlığımız, Kur'an ve Sünnet çerçevesinde ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda çalışmalar sürdürüyor. Yürütülen bu çalışmalar arasında ‘Evliliğe İlk Adım’ programı da büyük ve kapsamlı aile eğitimidir. Bu program kapsamında kurumumuz çiftleri temelden bilinçlendirerek, aile olmanın sorumluluğunu taşıyan bireylerden oluşmuş sağlıklı bir aile yapısının oluşturulmasını ve korunmasını amaçlıyor.” diye konuştu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan