Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülükleri bünyesinde din görevlileri ve Kur’an kursu öğrencileri tarafından 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için binlerce hatim okundu.

Ağrı İl Müftülüğü tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında şehitlikler ziyaret edildi, Ulu Camii’nde Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Şehitlik ziyaretinde şehitler için Kur’an tilavet edildi.

İl Müftüsü Tandoğan Topçu şehitler için dua etti. 

Mevlid-i Şerif programı

Ağrı İl Müftülüğünce düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Ulu Camii’nde Mevlid-i Şeri programı gerçekleştirildi.

Programda, Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, Mevlid-i Şerif okundu.

Çevrimiçi konferans düzenledi

Ağrı İl Müftülüğünce çevrimiçi düzenlenen “Din İstismarı ile Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi” konulu konferansa konuşmacı olarak Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Arif Atalay katıldı.

Dr. Atalay çevrimiçi konferansta, din istismarının neler olduğu, dini istismar edenlerle nasıl mücadele edileceği, İslam dininin özellikleri, İslam dininin ana kaynakları ve din nedir gibi konuları işledi.

Şehit yakınları unutulmadı

Ağrı İl Müftülüğü, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında şehit ailelerini ziyaret etti.

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Tuncer Doğan, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Ömer Güç, Şehit Piyade Uzman Çavuş Sezayi Atabey, Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Adem Tunç ve Şehit Piyade Teğmen Harun Aslan’ın ailelerine ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Kur’an-ı Kerim okundu ve Müftü Topçu tarafından tüm şehitler için dua edildi.

Ağrı meydanlara sığmadı

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Ağrı Valiliği önünde program düzenlendi.

Müftü Topçu’nun yaptığı duaya yüzlerce vatandaş amin dedi.

Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise ülke genelindeki 90 bini aşkın camide olduğu gibi Ağrı’daki tüm camilerden salâ sesleri yükseldi.

Editör: Mehmet Çalışkan