Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu'na il ve ilçe müftülüklerinin desteği devam ediyor.

Bu kapsamda çalışmalar yürüten Ağrı İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ağrı Şubesi, vatandaşların kurban bağışlarını rahatlıkla yapabilmeleri amacıyla "Kurban Bağış Standı" açtı.

Cumhuriyet Caddesi'nde kurulan standı ziyaret eden İl Müftüsü Tandoğan Topçu, hayırseverler ile ihtiyaç sahibi insanlar arasında köprü vazifesini görmeyi hedeflediklerini belirterek, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile 'Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş' kampanyası uygulamaya konuldu. Yurt dışı vekalet yoluyla kurbanımızın fiyatı 925 Türk Lirası, yurt içinde ise 1.125 Türk Lirası olarak belirlendi." dedi. 

Kurban ibadetinin çok önemli sosyal yardımlaşma aracı olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Topçu, "Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfının bunun bilincinde olması nedeniyle böyle bir kampanyayı her yıl olduğu gibi bu yıl da başlattık. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında sofrasına et gelmeyen insanların gözetilmesi açısından bu kampanyanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan