Dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdura umut olan, yaptığı yardım çalışmalarının yanında eğitim alanında da önemli faaliyetler yürüten Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ilkokul, ortaokul ve liselerde kütüphane açmak için "Gönül Kütüphanemiz" projesini hayata geçirdi.

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (TDV KAGEM) koordinesinde ülke genelinde sürdürülen projeye bir destek de Ağrı İl Müftülüğünden geldi.

İl Müftülüğü, Merkez İpek Yolu Ortaokulu’nda "Gönül Kütüphanesi" oluşturdu.

Kütüphanenin açılışında konuşan İl Müftüsü ve TDV Ağrı Şubesi Başkanı Tandoğan Topçu, ‘‘Okumak dinimizin ilk emirlerindendir. Kütüphaneler, okumaya teşvik eden ve okumayı keyifli hale getiren mekanlardır. İçeriği zengin yayınları öğrencilerle buluşturacak ve öğrencilerin eğitim hayatına katkı sağlayacak bu kütüphanenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Açılış sonrası öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Topçu, öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı süreli yayınlarından olan “Geçerken” dergisini hediye etti.

Açılışta İl Müftü Yardımcısı Kemal Arpacı ve İl Müftülüğü Gençlik koordinatörleri de hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan