Afyonkarahisar İl Müftülüğü, çocukları Hz. Peygamberin örnek hayatıyla buluşturmak amacıyla “Peygamberimize Çocukça Şiirler” konulu şiir yazma ve seslendirme yarışması düzenledi.

“Şiirini Yaz ve Seslendir” sloganıyla ortaokul öğrencilerine yönelik Türkiye geneli düzenlenen yarışma kapsamında ülke genelinden gelen eserler, İl Müftü Yardımcısı Sevdegül Çekiç başkanlığında oluşturulan seçici komisyon tarafından değerlendirildi.

Yarışmanın büyük ilgi gördüğünü belirten İl Müftüsü Sinan Kazancı, ‘‘İl Müftülüğü olarak alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizi özellikle çocuklarımıza daha yakından tanıtmak, onların ruh dünyasına dokunabilmek, çocuk ve gençlerle münasebeti son derece güzel olan Peygamberimizle çocuklarımızı buluşturmak amacıyla böyle bir yarışma yapma kararı aldık. Ülke geneli ortaokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiğimiz yarışmaya, Türkiye’nin birçok ilinden yoğun bir katılım sağlandı. Bu yarışmayla gördük ki çocuklarımız, o minicik yürekleriyle Peygamberimize olan sevgilerini, yoğun duygularıyla kaleme alarak ifade etmiş ve Peygamberimize olan muhabbetlerini satırlara aktarırken sadırlarına da işlemişlerdi. Bu bize gösteriyor ki Peygamberimizin hayatında çocukların ne kadar önemli bir yeri varsa, bizim çocuklarımızın ve gençlerimizin de hayatında Peygamberimizin çok önemli bir yeri var. Bizler bu güzel duyguları kaleme ve yoruma dökmeleri için çocuklarımıza bir fırsat sunduk ve onlar da çok duygulu bir şekilde buna karşılık verdiler. Bu yarışmanın planlanma aşamasından sonuçlanıncaya kadar olan süreçte emek veren başta İl Müftü Yardımcımız Sevdegül Çekiç hocamıza, mesai arkadaşlarıma, değerli komisyon üyelerimize, yarışmaya katılan tüm çocuklarımıza ve en önemlisi de bu pırıl pırıl çocuklarımızı yetiştiren ailelerine şükranlarımı sunuyor, kazanan çocuklarımızı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ülke genelinden 116 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenler İl Müftülüğü tarafından ödüllendirildi.

Yarışmada Eda Nur Baş (Afyonkarahisar) birinci, Ömer Talha Bıçak (Denizli) ikinci, Elif Beren Erim (İstanbul) üçüncü, Beyza Nur Süzer (Bilecik) dördüncü, Reyhan Gül Dinçel (Niğde) ise beşinci oldu.

Editör: Mehmet Çalışkan