Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs (COVİD-19) salgınına karşı Diyanet İşleri Başkanlığınca bir dizi tedbirin hayata geçirilmesinin ardından, Afyonkarahisar İl Müftülüğü, vatandaşlara daha kolay ulaşmak ve dini konularda rehberlik etmek amacıyla yazılı ve görsel medyaya yönelik çalışmalar yaptı.

Koronavirüsle mücadele sürecinde hazırladığı programlarla dijital medya üzerinden vatandaşlara din hizmeti sunan İl Müftülüğü, Ramazan ayına özel "Ramazan Günlüğü" isimli bir eser hazırladı.

Salgın nedeniyle Ramazan ayını evlerinde geçiren vatandaşlara rehberlik etmek ve manevi destek sağlamak amacıyla Afyonkarahisar Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından hazırlanan "Ramazan Günlüğü", din görevlilerince vatandaşlara ulaştırıldı.

"Hayat Eve Sığar" sloganıyla vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılan "Ramazan Günlüğü" isimli çalışmaya dair açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu; "İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca hazırlanan ve 'Ramazan Günlüğü' adını verdiğimiz bu eser; ülkemizi ve dünyayı tehdit eden koronavirüs tedbirleri sebebiyle 'Hayat Eve Sığar' diyerek gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamındadır. On bir ayın sultanı olan Ramazan ayında, ülkemizin sağlığı ve güvenli geleceği için evlerinde kalıp topluma iyilik eden kıymetli hemşerilerimize manevi katkı sağlamak, çalışmadaki amacımızdır. Sevgi, saygı ve yardımlaşma gibi erdemleri kapsayan konu başlıkları ele alınarak, toplumsal huzura katkı sağlanmasının yanında, tarihimize iz bırakan bazı ilim adamlarını gelecek nesillere tanıtmak üzere hazırlanan bu eserle, Valiliğimiz himayesinde yürütülen; '2020 Afyonkarahisar Sevgi Yılı' projesine de katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. İslam dininin doğru kaynaklardan öğrenilmesini sağlayan Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından faydalanılarak ortaya çıkan bu çalışmada emeği olan başta İl Müftü Yardımcımız Sevdegül Çekiç olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

- Kitaplar Müftülükten vatandaşlara hediye

Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan din görevlileri, "Hayat Eve Sığar" sloganıyla Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan kitap setini ve İl Müftülüğü tarafından hazırlanan "Ramazan Günlüğü" isimli eseri, kapı kapı dolaşarak vatandaşlara hediye ediyorlar.

Editör: Mehmet Çalışkan