Afyonkarahisar Müftülüğünce, virüsle mücadele sürecinde üniversite öğrencilerine rehberlik etmek ve manevi destek sağlamak amacıyla; "Yunus Emre’nin Sevgi ve Hoşgörü Anlayışı" konulu makale yazma yarışması düzenlendi.

Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs (COVİD-19) salgınına karşı Diyanet İşleri Başkanlığınca bir dizi tedbirin hayata geçirilmesinin ardından, Afyonkarahisar İl Müftülüğü, hazırladığı program ve projelerle vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor.

İl Müftülüğü, gençlerin koronavirüs nedeniyle evde kaldıkları günleri daha verimli geçirmelerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliot.

Bu kapsamda üniversite öğrencilerine yönelik makale yarışması düzenlendi.

"Sevginin birleştirici, kaynaştırıcı ve bütünleştirici gücünden yola çıkarak, toplumda sevgiyi yaymak ve bu konuda farkındalığı artırmak" amacıyla düzenlenen yarışmaya dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, şunları kaydetti:

"Afyonkarahisar Valiliğimizin '2020 Afyonkarahisar Sevgi Yılı' projesi kapsamında, İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından; 'Selamı Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş' isimli bir proje hazırlanmıştı. Dünyayı tehdit altına alan virüs sebebiyle alınan tedbirler kapsamında, proje faaliyetlerini güncelleyerek çalışmalarımıza devam ettik. Bu çerçevede din görevlileri arasında; 'Selamı Yayalım' başlıklı hutbe yazma yarışması düzenleyerek, topluma önderlik eden din görevlileri vasıtasıyla, insanlar arasında sevgi ve kardeşliğin hâkim olmasını amaçladık. Koronavirüs salgınından gençlerimizin de etkilendiğini düşünerek, onlara yönelik rehberlik hizmetlerimizi de sürdürüyoruz. Okullarından uzakta eğitimlerine devam etmekte olan üniversite öğrencilerimizin, evde kaldıkları bu günleri fırsata çevirmeleri için söz konusu proje kapsamında makale yazma yarışması düzenliyoruz. Bu yarışmayla Yunus Emre’nin kuşatıcı sevgi anlayışını daha iyi kavramayı ve sevgiyle iyileşmeyi arzu ediyoruz."

Afyonkarahisar İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosu iş birliğinde yürütülecek olan yarışmaya, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğrencisi olan ya da diğer üniversitelerde okumakla birlikte Afyonkarahisar'da ikamet eden öğrenciler katılabilecek.

Yarışmaya başvurular 30 Nisan - 22 Mayıs tarihleri arasında kabul edilecek.

Her adayın sadece bir makale ile başvuruda bulunabileceği yarışmanın sonunda, dereceye girenler İl Müftülüğünce ödüllendirilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan